Locurile de joacă noi din cartierul Bahne au fost distruse doar într-o lună/ Spaţiul a fost vandalizat de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul de joacă, bine primit de copii, a fost devastat de răufăcători.
Locul de joacă, bine primit de copii, a fost devastat de răufăcători.

Spaţiul amenajat de curând în cartierul Bahne a fost distrus de grupurile de tineri din „ghetoul" G2. În timp ce elementele de joacă sunt dezasamblate pe rând, Primăria Focşani se plânge că nu are oameni suficienţi să păzească aceste obiective.


În urmă cu o lună, Asociaţia MaiMultVerde, cu sprijinul unei bănci comerciale şi al Primăriei Focşani, inaugura în cartierul Bahne din municipiu un loc de joacă pentru copii, realizat la standarde ridicate exclusiv din materiale reciclabile.

image

Efortul făcut de finanţatori nu a fost deloc mic, mai ales că au reuşit performanţa de a înfiinţa un loc de joacă cum nu sunt în Focşani, toboganele, leagănele sau învârtitorile fiind foarte bine primite de copii la inaugurare.

Numai că aşa cum se spune că nicio minune nu durează prea mult, tot aşa s-a întâmplat şi în cazul locului de joacă din Bahne. Acesta a fost vandalizat de rromii care locuiesc în faimosul „ghetou G2", aflat în apropierea spaţiului respectiv.

image

„Nu se mai poate trăi aici de când s-a făcut locul ăsta de joacă. Am avertizat de atunci autorităţile că nu o să ţină prea mult. Copiii noştri nici nu vin să se joace aici, că le e frică de ţiganii de la G2. Au rupt copaci, au luat ce era din metal şi au dus la fier vechi. Stau noaptea până târziu iar dacă le atragem atenţia ne aruncă vorbe urâte şi ameninţări. Cei mai mari poartă şi cuţite la ei", ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre locatarii din zonă.


Nu s-au ţinut de promisiune

Mai mult decât atât, locul de joacă nu este îngrijit nici de angajaţii de la spaţii verzi, care trec prin zonă doar când îşi aduc aminte. Reprezentanţii Asociaţiei MaiMultVerde spun că au convenit încă de la început cu autorităţile locale că se va ocupa cineva de bunul mers al lucrurilor.

image

„Era vorba că va fi desemnat cineva, un responsabil voluntar cu realizarea unui program pentru spaţiul respectiv şi verificarea periodică a ccea ce se întâmplă acolo. Înţeleg că nu s-a făcut mai nimic şi o să o să facem şi noi o vizită la Focşani să vedem cum stau lucrurile", ne-a precizat Anamaria Bogdan, director de comunicare al Asociaţiei MaiMultVerde.

Puşi în faţa evidenţei, responsabilii administraţiei locale se apără ridicând din umeri.
„Dacă facem program, e clar că nu va fi respectat. În ce priveşte paza, nu am oameni pe care să-i disloc doar pentru a păzi locurile de joacă. O să vorbesc cu poliţia să facă mai multe trasee pe acolo", s-a limitat a ne spune Bogdan Matişan, viceprimarul municipiului Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite