Focşani: Localnicii sunt dezinteresaţi de colecţiile Muzeului de Ştiinţele Naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Localnicii sunt dezinteresaţi de colecţiile Muzeului de Ştiinţele Naturii
Focşani: Localnicii sunt dezinteresaţi de colecţiile Muzeului de Ştiinţele Naturii

Instituţia din ce în ce mai ignorată de focşăneni găzduieşte una dintre cele mai mari colecţii de păsări din ţară şi trofeele de vânătoare ale lui Nicolae Ceauşescu

Focşanenii şi-au pierdut aproape de tot din apetitul de altădată de a merge să viziteze expoziţiile găzduite de muzee.

Rar se întâmplă ca pragurile unor astfel de instituţii să mai fie călcate de oameni interesaţi de acest mod de petrecere a timpului liber.

Este şi cazul Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, de pe strada Cuza Vodă, care deţine una dintre cele mai mari colecţii de păsări din ţară. Doar elevii par să fie singurii atraşi de lecţiile de ornitologie pe viu.

“Copiii sunt interesaţi de tot ce ţine de natură. Avem proiecte şi colaborăm foarte bine cu şcolile generale, cu grădiniţele. Organizăm şi concursuri pe o tematică stabilită, în funcţie de expoziţie”, ne precizează Irina Boroşu, sefa secţiei de Ştiinţe ale Naturii.

Găzduieşte trofeele lui Ceauşescu

Pe lângă minunata lume a păsărilor, aici există, cu caracter permanent, şi o expoziţie cu trofee de vânătoare care au aparţinut colecţiei cinegetice a lui Nicolae Ceauşescu. În total, patrimoniul muzeului numără peste 50.000 de piese, mai mult de jumătate dintre ele constituind colecţia de insecte.

Deşi muzeul dispune şi de un acvariu cu faună şi floră acvatică vie din România şi din alte zone ale lumii, momentan, acesta nu este deschis publicului, fiind în reamenajare.

Şefa secţiei ne anunţă că săptămâna viitoare va fi prezentată o expoziţie temporară de minerale, flori de mină, agate şi alte piese de geologie.

Accesul vizitorilor în muzeu se face în schimbul unor sume mai mult simbolice, în condiţiile în care adulţii plătesc patru lei pentru biletul de intrare, iar grupurile organizate, formate din elevi, studenţi sau militari plătesc doar un leu.

Muzeul acordă şi gratuităţi veteranilor de război, copiilor instituţionalizaţi sau copiilor cu dizabilităţi.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite