Liceenii Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”, la taifas cu tinerii delincvenţi de la Penitenciarul Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii închişi la Penitenciar şi-au împărţăşit din experienţa de viaţă
Tinerii închişi la Penitenciar şi-au împărţăşit din experienţa de viaţă

În cadrul proiectului educaţional „Să exmatriculăm violenţa din şcoli", între Colegiul Economic "Mihail Kogălniceanu" şi Penitenciarul Focşani a fost semnat un protocol de colaborare ce are ca obiectiv desfăşurarea unor activităţi comune în domeniul prevenirii şi combaterii delicvenţei juvenile.

Un grup format din 15 elevi şi patru profesori ai Colegiului Economic au participat la penitenciarul Focşani la o serie de activităţi comune în domeniul prevenirii violenţei şi a comportamentelor deviante.

Pe parcursul întâlnirii, au fost vizitate spațiile destinate activitaților de reintegrare socială iar la final a avut loc o dezbatere cu privire la metodele și modalitățile de prevenire a săvârșirii de acte infracționale.

image

„A fost un prilej pentru minorii și tinerii aflați în custodia penitenciarului de a împărtăși din experiențele lor grupului de elevi, pentru a conștientiza și evita comportamentele cu risc infracțional", a precizat inspectorul principal Geta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani.

Scopul programului vizează sensibilizarea tinerilor în vederea exercitării unui spirit civic responsabil şi a prevenirii delicvenţei juvenile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite