Liceenii, cei mai tineri patroni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Iorga „conduce“, la 16 ani, o afacere de comerţ cu mobilă
Dinu Iorga „conduce“, la 16 ani, o afacere de comerţ cu mobilă

Elevii din şase clase de a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”  din Focşani fac turism, vând cosmetice sau mobilă. Chiar dacă profitul este unul virtual, ei sunt oameni de afaceri de succes, după ce au pus pe picioare şase firme ce funcţionează după aceleaşi principii ca ale unor societăţi comerciale reale. Având certificat fiscal şi cod unic de înregistrare, societăţile de exerciţiu sunt înscrise la un Regis

„Toată documentaţia întocmită de elevii, care ocupă pe rând funcţiile de asociaţi şi salariaţi, este trimisă la Centrala Coordonatoare a Firmelor de Exerciţiu din Timişoara, un fel de Registru al Comerţului în realitate. Se fac tranzacţii atât din ţară, cât şi din străinătate, se transmit ordinele de plată privind contribuţiile societăţii şi ale salariaţilor", a explicat Sonica Dărmănescu, coordonatorul acestui proiect. Dinu Iorga (16 ani) este managerul firmei Mobart MFK SRL, formată din 27 de elevi-asociaţi şi având ca profil comerţul cu ridicata al mobilei şi al obiectelor de iluminat. „Noi ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă achiziţii, marketing, plata salariilor. M-ar tenta ca pe viitor să-mi deschid o firmă", a precizat elevul.
Sub coordonarea profesoarei Sonica Dărmănescu, elevii implicaţi în firmele de exerciţiu au participat la mai multe competiţii de „Business Plan", organizate de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu o societate din Austria. Proiectele liceenilor vrânceni s-au calificat în faza naţională a concursului, obţinând locul întâi în acest an. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite