Liceeni din Focşani, educaţi în prevenirea consumului de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Sociograd Focşani în parteneriat cu Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu" Vrancea şi Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Vrancea vor derula în perioada septembrie - noiembrie 2010, proiectul „Cine decide?"

Proiectul este finanţat de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport şi urmăreşte informarea unui număr de 100 de tineri liceeni din municipiul Focşani, în vederea dezvoltării de atitudini corecte faţă de fenomenul drogurilor, în legătură cu factorii de protecţie şi identificarea factorilor de risc asupra tinerilor.

Elevii implicaţi în acest proiect sunt de la patru licee din Focşani: Liceul de Arte Plastice „Gh. Tattarescu", Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau", Grupul Şcolar de Transporturi Auto şi Grupul Şcolar „G.G. Longinescu".

Proiectul va consta în derularea a 8 sesiuni de informare, cu folosirea unor metode nonformale de educaţie, în prevenirea consumului de droguri şi pregatire în domeniul educaţiei civice, culturale şi spirituale, în scopul dezvoltării reţelei de suport comunitar.

În cadrul întâlnirilor, elevii vor fi orientaţi să gândească soluţii/metode de prevenire iar la final, se va organiza o prezentare de proiecte, realizate de către participanţii la sesiunile de informare şi va fi premiat cel mai bun proiect.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite