Lenjeriile din magazine, luate la puricat de comisarii de la Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre agenţii economici care vând lenjerii nu au marfa în regulă
Mulţi dintre agenţii economici care vând lenjerii nu au marfa în regulă

Aceştia au verificat în ultima perioadă 21 de agenţi comerciali, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, comisarii Protecţiei Consumatorului au oprit de la comercializare produse textile în valoare de peste 8000 de lei.

În perioada 9-20 martie s-a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor textile - lenjerii de pat , prosoape, cuverturi, pãturi.

Cu această ocazie au fost controlaţi 21 de operatori economici, la 20 dintre ei fiind constatate abateri.

Evazionist la 20 de ani

"În urma controalelor efectuate au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi 8 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 6800 lei şi s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a unor produselor textile în valoare de 8707 lei", a precizat Mirela Bîznă, comisarul şef al CJPC Vrancea.

Principalele abateri au constat în nerespectarea prevederilor privind informarea consumatorilor prin elemente de identificare si caracterizare care se înscriu la vedere, după caz, pe produs, etichetă, ambalaj de vanzare, dar şi abateri de informare a consumatorilor

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite