Legea Educaţiei, drob de sare pentru job-urile profesorilor/ Vezi aici nemulţumirile dascălilor din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor fi obligaţi să stea pe băncile şcolii timp de zece ani
Elevii vor fi obligaţi să stea pe băncile şcolii timp de zece ani

Clasa a IX-a la gimnaziu, anul pregătitor de la grădiniţă în ciclul primar şi anularea titularizării cadrelor didactice în sistemul de învăţământ. Sunt doar câteva dintre măsurile prevăzute de noua Lege a Educaţiei care îi nemulţumesc pe dascălii vrânceni, dispuşi să declanşeze în orice moment un protest spontan.

„Este posibil ca în zilele următoare să aibă loc, în unele unităţi şcolare, greve cu caracter spontan. Totul ţine de dorinţa cadrelor didactice de a-şi exprima nemulţumirea faţă de o lege propusă de Guvern, fără a se lua în considerare şi opinia sindicatelor, a societăţii civile şi chiar a părinţilor", declară Constantin Grigore, liderul FSLI Vrancea.

Dascăli în şomaj

De asemenea, trecerea clasei a IX-a la gimnaziu va crea probleme atât la nivel de unitate şcolară, prin prisma lipsei de spaţiu, cât şi în ceea ce priveşte pregătirea cadrelor didactice.

„Vor fi trimişi în şomaj nişte profesori care au expertiză pentru clasa a IX-a şi vor rămâne la catedră dascăli care nu sunt specializaţi pentru acest nivel de studiu. Pe de altă parte, nu facem niciun bine copilului de la ţară care este ţinut încă un an într-o şcoală fără logistică corespunzătoare. Cât despre pregătirea copiilor din clasele pregătitoare, educatoarele au expertiza necesară şi nu învăţătorii", declară Daniela Plăiaşu, liderul de sindicat din cadrul Colegiului Naţional Unirea.

În ceea ce priveşte susţinerea examenului de titularizare la nivelul fiecărei unităţi şcoalare, gradul de corectitudine va fi pus sub semnul întrebării.

„Mi se pare o măsură prematură care cu siguranţă va încuraja favoritismele şi va elimina corectitudinea", mai spune Daniela Plăiaşu.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite