Legea educaţiei incinge spiritele printre studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că n-au fost luaţi în seamă de guvernanţii care au redactat actul normativ, studenţii ameninţă cu proteste.

Noua Lege a educaţiei în forma asumată de Guvern nu răspunde nevoilor studenţilor din România, susţin reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

În ciuda câtorva răspunsuri pozitive la revendicările studenţilor principala solicitare a acestora menită să îmbunătăţească relaţionarea în cadrul sistemului universitar românesc nu a fost atins! Legea aduce un afront mişcării studenţeşti din România prin blocarea accesului studenţilor la luarea celor mai importante decizii din universităţi - alegerea funcţiilor de conducere şi a consiliului de administraţie.

„Solicitarea noastră de a avea studenţi reprezentanţi în Comisia de alegere a Rectorului şi în Consiliul de Administraţie, în proporţie de 25 %, n-a fost luată în seamă. Analizăm legea promulgată, ca să vedem punctele tari şi punctele slabe ale acesteia după care vom stabili ce urmează să facem în continuare pentru a rezolva problemele semnalate", spune Cristina Fiţ, vicepreşedintele ANOSR.

În atare condiţii, studenţii nu exclud declanşarea unor proteste de amploare. Pentru moment, ANOSR i-a cerut ministrului Educaţiei o întrevedere.

"Atragem atenţia asupra faptului că, deşi în declaraţii publice se specifică faptul că rectorul unei universităţi poate fi ales de către comunitatea academică, acest lucru este fals. Chiar dacă peste 85% din comunitatea academică este formată din studenţi, potrivit formulării actuale, acestora le revine doar 5% din puterea de decizie în ceea ce priveşte alegerea rectorului", spune liderul Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite