Legături periculoase pe bani publici: Primăria Focşani face proiecte cu firme prietene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC EstConsult SRL, deţinută de Ion Costeanu şi fiul său, încasează 514.365 de lei, bani europeni, pentru o proiectare. Ion Costeanu, fostul director de urbanism al CJ Vrancea, a mai obţinut în anii trecuţi mai multe lucrări de la Primărie, studii de fezabilitate, pentru care a încasat sute de mii de lei.

Primăria Focşani are liber la modernizarea zonei de sud-est a municipiului, după ce a primit aprobare la finaţare europeană în sumă de aproximativ 13 milioane de euro. Vestea nu poate decât să-i bucure pe cei 20.000 de locuitori din cartierul Sud, care au primit asigurări că în următorii doi ani această zonă va arăta cu totul deosebit.
Ceea ce oamenii ştiu mai puţin însă este că firma care se ocupă de proiectarea lucrării este o abonată la banii publici ai municipalităţii.

Doar pentru acest proiect, firma EstConsult va primi suma de 514.365 de lei, fără TVA. Firma este condusă de Ion Costeanu, care deţine 20% din acţiuni, în acte proprietar figurând fiul său, Florin Costeanu.
„Mă tot acuzaţi că primăria execută tot felul de lucrări cu firme apropiate, dar vă spun sincer că prefer să lucrez cu Costeanu, care face treabă profesionistă şi pot să-l cert dacă nu munceşte bine, decât cu alţii de prin alte părţi după care munceşti să le refaci proiectele", îşi apără primarul Decebal Bacinschi fostul său coleg din vremea când lucrau la proiectări.


Pentru cei 514.365 de lei pe care îi are de primit, EstConsult asigură lucrări de arhitectură, servicii de proiectare urbanistică şi peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, precum elaborează şi proiecte tehnice.


„Proiectul se face în mai multe faze, dar vă rog să vă luaţi informaţiile de la Primărie. Este singura lucrare pe care o execut în Focşani după o carieră de 21 de ani ca inginer în proiectare. Nu sunt niciun abonat la lucrări publice. Am avut un abonament, într-adevăr, dar la ziarul Adevărul", a replicat Ion Costeanu.


Acesta uită însă încredinţarea a mai multor studii de fezebilitate pentru care a încasat sute de mii de lei, proiecte care stau şi acum la sertar pentru că nu există asigurată finaţare.

DNA l-a trimis în judecată

Ion Costeanu este fostul director al Serviciului Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, trimis de DNA în judecată în anul 2006, împreună cu lotul „Oprişan", pentru complicitate la abuz în serviciu, folosirea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dar şi fals intelectual.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite