“Laptele şi cornul”, pericol pentru mii de elevi/ Zeci de şcoli şi grădiniţe din Vrancea nu au spaţii de depozitare corespunzătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi copii mănâncă, la şcoală, doar laptele şi cornul oferite gratis
Cei mai mulţi copii mănâncă, la şcoală, doar laptele şi cornul oferite gratis

Majoritatea şcolilor din mediul rural depozitează în condiţii improprii gustarea oferită elevilor prin programul guvernamental.

Controalele periodice ale celor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au scos la iveală faptul că în sute de şcoli din Vrancea nu există locuri de depozitare corespunzătoare în care să fie ţinute produsele din cadrul Programului "Lapte şi Corn".

În aceste condiţii, elevii care consumă alimentele depozitate necorespunzător riscă să se îmbolnăvească.
„Toate şcolile din judeţ trebuie să se să se pună la punct cu frigidere pentru păstrarea laptelui şi cornurilor. Din păcate, la fiecare control se găsesc probleme de acest gen, dar sperăm ca sarcinile trasate să fie înţelese de cei în cauză şi să se ia măsurile care trebuie ", a declarat Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea.

Depozite cu multă umezeală

Peste 400 de şcoli nu au primit aviz sanitar de funcţionare din partea DSP Vrancea. În unele depozite era foarte multă umezeală, ceea ce poate duce la degradarea ambalajelor, în special la lapte.

„Peste 10% dintre elevii din Vrancea învaţă în unităţi fără autorizaţie sanitară. Nu au avize din cauza lipsei unui depozit în care să se ţină produsele alimentare, a lipsei apei curente, dar şi din cauza stării deficitare a grupurilor sanitare ", a declarat Stan Rogoz, inspector general în cadrul ISJ Vrancea.

Pe lista neagră a unităţilor ce nu au autorizaţii de funcţionare se află şcoli şi grădiniţe din Corbiţa, Chiojdeni, Homocea, Adjudul Vechi, Vintileasca, Câmpuri, Boloteşti, Vrâncioaia, Nistoreşti, Tulnici, Broşteni, Tănăsoaia, Măicăneşti, Rugineşti, Spulber, Răcoasa, Poiana Cristei, Fitioneşti, Bogheşti, Nereju şi Vizantea Livezi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite