La şcoala din Mera plouă peste elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parchetul din clase este „protejat” de ploaie cu găleţi
Parchetul din clase este „protejat” de ploaie cu găleţi

În plus, din cauza infiltraţiilor, plafoanele stau să cadă în orice moment. Prefectura Vrancea a solicitat Ministerului Educaţiei alocarea unor fonduri pentru reabilitarea acestei unităţi de învăţământ.

Membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-au întâlnit astăzi într-o şedinţă de lucru, ocazie cu care a fost luată în discuţie şi situaţia de la Şcoala cu clasele I - VIII din Mera, unde din cauza degradării acoperişului şcolii apa de la ploaie se infiltrează peste tot.

Constatarea a fost făcută de o comisie de specialişti, care a vizitat unitatea şi a apreciat stadiul avansat de degradare.

Directorul şcolii, David Toma, ne-a confirmat că situaţia nu este deloc plăcută, mai ales că cei 150 de elevi ai şcolii, printre care se află şi copii de la grădiniţă, stau cu grijă să nu le cadă bucăţi din plafon în cap.

„Astă vară au căzut plafoanele de la două clase. Am făcut nişte reparaţii, dar pe holul şcolii se vede cel mai bine cum a căzut tavanul. Acum este bine că nu a mai plouat, dar când vor începe precipitaţiile stăm cu găleţi prin podul şcolii şi prin clase. Tavanele se umflă şi mă gândesc cu groază să nu cadă peste elevi.Avem două proiecte depuse, documentaţia este făcută, dar din păcate nu sunt fonduri pentru reabilitare", ne-a declarat David Toma.

Întrucât situaţia scolii menţionate este destul de delicată, prefectul Ion Oprea a propus astăzi întocmirea, în cel mai scurt timp, unei informări către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi solicitarea unor fonduri pentru reabilitarea acestei unităţi de învăţământ.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite