La Focşani se va deschide primul centru pentru copiii aflaţi în situaţii de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Nicolaş, director interimar DGASPC Vrancea
Daniela Nicolaş, director interimar DGASPC Vrancea

Centrul va fi amenajat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vrancea şi vizează tinerii ce provin din centrele de plasament şi au depăşit vârsta de 18 ani.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea au anunţat de curând deschiderea unui nou centru pentru tinerii defavorizaţi. Este vorba despre Centrul Social cu destinaţie multifuncţională «Sf. Teodor Focşani» ce va fi deschis anul viitor.

Lucrările de amenajare a centrului sunt finanţate în mare parte de Ministerul Muncii. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 715.000 de euro. 10 % din investiţie este suportată de Consiliul Judeţean.

"La centru vor fi găzduiţi pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi trei ani, tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi pleacă din acele centre de plasament. Este vorba în special de cei care nu au unde să tragă, la o casă, o familie. Îi vom ajuta să îşi găsească un serviciu, o locuinţă. Vor fi aleşi tinerii aflate în cele mai grele situaţii. Îi vom ajuta să scape de acel comportament defavorizant, acolo unde este cazul", a declarat Daniela Nicolaş, directorul interimar al DGASPC Vrancea.

În principiu, centrul va fi prevăzut cu 40 de locuri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite