La Focşani, fiecare nuntă trebuie anunţată la Poliţie! Arată o nouă hotărâre a Consiliului Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au adoptat o hotărâre potrivit căreia, cine îşi pune pirostriile, trebuie să anunţe poliţia şi să ceară voie la vecini. În plus, toate restaurantele şi terasele din Focşani trebuie să fie dotate cu aparate de monitorizare a zgomotului care să oprească automat sistemul audio dacă depăşeşte decibelii admişi de lege.

Consilierii locali au vrut să fie mai aspri decât omologii lor din alte oraşe din ţară. Potrivit noului regulament de funcţionare a cârciumilor în oraş, activitatea trebuie să fie sistată în fiecare seară la ora 22.00.

Patronii care doresc să ţină deschis până la miezul nopţii, trebuie să aibă acordul în scris, cu semnătură, al tuturor vecinilor de la bloc sau de la casă, pe o rază de 100 de metri. Şi nu oricum, documentul trebuie să poarte viza asociaţiei de proprietari.

Şi nunţile au nevoie de acordul în scris al vecinilor din împrejurimi pentru a continua după ora 22.00. Patronii de restaurante trebuie să depună la Poliţia Municipiului Focşani, la Primărie şi la Poliţia Comunitară câte o înştiinţare, cu 48 de ore înainte de fiecare nuntă şi în care să precizeze că va respecta limita legală de 50 de decibeli ziua şi 40 seara, dar şi care este perioada exactă în care restaurantul este rezervat.

"Vor să ne închidă de tot!"

Dacă nu respectă noile reguli, patronii riscă amenzi cuprinse între 400 şi 4.000 de lei iar primăria le interzice să mai organizeze nunţi o perioadă de trei luni. Dacă sunt reclamaţii, restaurantul va fi închis timp de 30 de zile.

"Cred că vor să ne închidă de tot! Pentru ce mai plătim taxe anuale de 2.000 de lei dacă nu mai putem ţine deschis? Eu am mai puţin de 100 de metri pe toate lateralele şi dacă nimeresc vreun reclamant care are în obicei să facă asta?", se întreabă Marius Neagu, proprietar restaurant.

Şşşşt! La terasă se înregistrează gălăgia la terasă

"La cât să înceapă nunta să se termine la 22.00? La 12 ziua? Nici nu termini la cununia civilă. Cred că vor să plafoneze tinerii de tot. Păi noi abia la 21.00 ieşim seara din casă în oraş", ne-au spus Alina şi Mihai Crăciun ce abia îşi oficiau cununia civilă.

image

Lucrurile nu se opresc aici. Noul proiect include şi obligaţia patronilor de restaurante şi terase să îşi procure până la 1 august aparate de monitorizare a zgomotului (foto), care să oprească automat sistemul audio dacă depăşeşte decibelii admişi de lege.

image

"La acest capitol amenzile sunt între 400 şi 1.000 de lei. Acest proiect a fost făcut în urma mai multor reclamaţii de la cetăţeni", a declarat sec viceprimarul Vasile Dobre.

Aparatele la care se face referire în proiect costă câteva mii de euro şi, deocamdată, pot fi comandate doar pe internet.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite