La Consiliul Judeţean Vrancea, cine-mparte, parte-şi face

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii de la Buget şi Dezvoltare sunt printre funcţionarii care au luat venituri duble în 2010 faţă de 2009. În timp ce unii dintre funcţionarii instituţiei păstorite de Oprişan şi-au rotunjit conturile bancare, alţii au preferat să investească în terenuri şi imobiliare.

Continuăm să vă prezentăm şi alţi funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, care în anul de criză 2010, prin veniturile salariale obţinute, au reuşit să ia cu mult faţa altor bugetari din alte instituţii.

Este drept că o parte importantă de bani au fost obţinuţi în urma unor sentinţe judecătoreşti, modul lor de acordare fiind criticat de reprezentanţii Curţii de Conturi.

„Trebuie verificat, pentru că ori s-au făcut măgării, ori Guvernul a dat aiurea acele legi privind plata acelor drepturi în tranşe anuale. Şi eu ca şi alte mii de oameni avem de luat bani din hotărâri judecătoreşti, dar nu am fost la fel de norocoşi ca şi angajaţii lui Oprişan", ne-a declarat Constantin Aelenei, profesor din Focşani.

Cum a fost spre exemplu cazul şefei Biroului Buget din CJ, Mariana Pavel, care a plecat acasă în 2010 cu 112.000 de lei, faţă de doar 49.000 de lei în 2009. Mariana Pavel este şi o colecţionară de terenuri şi case, pe numele său şi al soţului figurând cinci terenuri agricole, câte un apartament în Focşani şi Bucureşti şi două case în comuna Milcovul.

Iulian Matache, directorul Direcţiei de Dezvoltare, a depăşit şi el graniţa celor 100.000 de lei încasaţi într-un an, mai exact 104.455 de lei, despre acesta putându-se spune că stă pe picior de egalitate cu soţia sa, magistratul Daniela Matache, preşedinta Judecătoriei Focşani, care a adunat 107.144 de lei din salarii.

Soţii Matache stau într-un apartament oferit ca locuinţă de serviciu de Primărie, unde se ştie că în cazul magistraţilor chiria este suportată de stat. Ei au însă în construcţie o casă aproape de Crângul Petreşti şi mai deţin patru terenuri.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite