Juriştii, avocaţii şi medicii sunt somaţi să-şi plătească Sănătatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii CJAS sunt sceptici că vor putea ajunge pe zero cu datoriile la finele anului.
Reprezentanţii CJAS sunt sceptici că vor putea ajunge pe zero cu datoriile la finele anului.

Reprezentanţii CJAS sunt sceptici că vor putea ajunge pe zero cu datoriile la finele anului.Potrivit statisticilor Casei de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vrancea, peste 4.000 de debitori au restanţe la bugetul de sănătate în valoare de 4.334.033 lei.

Marian Bouroşu, Gheorghe Ciută, Maricel Ungureanu, Marian Bouroşu, Măgdalian Racman, Crizantema Enache, Ana-Corina Sacrieru, Stelian Răduţă, Gigel Andrei, Cornelia Burlacu, sunt doar câteva dintre persoanele care practică profesii liberale şi care figurează ca datornici pe site-ul CJAS.

Ei au fost înştiinţaţi că trebuie să-şi achite datoriile către buget până pe data de 27 octombrie. Altfel, li se vor pune popriri pe conturi.

"Cei de la CJAS au o mare problemă cu noi, cei care practicăm profesii liberale, în special notarii şi avocaţii. Uitaţi-vă bine pe listă şi o să vedeţi că majoritatea sunt avocaţi şi notari. Atât vă pot spune", mărturiseşte avocata Ana-Corina Sacrieru, una dintre persoanele aflate pe lista.

Reprezentanţii CJAS sunt sceptici că vor putea ajunge pe zero cu datoriile la finele anului.

Grigore Hanţă, preşedintele medicilor de familie din judeţul Vrancea, explică de ce colegii săi au ajuns să fie atât de îndatoraţi.

"Cei de la CJAS au să dea bani la medici şi este firesc să existe astfel de întârzieri la plata bugetului de sănătate. Sunt alţii mult mai bogaţi ca medicii care blochează bugetul. Oricum, legea este lege, şi toată lumea trebuie să plătească", susţine medicul.

Mulţi ajung la tribunal

În afara avocaţilor şi persoanelor fizice autorizate, nici medicii care au cabinete particulare şi nici notarii publici nu sunt se înghesuie la ghişee când vine vorba de dat bani la stat.

"Noi încercăm să recuperăm banii cu vorba bună, pe înţelegere. S-a ajuns şi la instanţă pentru că liber profesioniştii sunt cei mai mari datornici la asigurările sociale de sănătate. Suma totală depăşeşe patru milioane lei", recunoşate şi Mihai Copaci, directorul CJAS Vracea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite