Judecătorul vrâncean Adrian Toni Neacşu, membru al CSM, comdamnă lipsa de transparenţă a instituţiei din care face parte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Toni Neacşu
Adrian Toni Neacşu

Într-un editorial postat pe www.membricsm.ro, intitulat „Restauraţia lipsei de transparenţă a CSM, magistratul vrâncean condamnă instituţia din care face parte că a decis încetarea oricărei forme de publicitate a documentelor ce intră în dezbaterea secţiilor sau a Plenului.

Adrian Toni Neacşu, fost preşedinte al Tribunalului Vrancea, spune că anunţul dat printr-un comunicat de presă „delirant" de CSM este şocant prin semnificaţia sa şi consfinţeşte renunţarea la orice formă de transparenţă.

„Niciodata in istoria sa CSM nu s-a manifestat atat de agresiv impotriva transparentei documentelor pe care le produce.

Fac aceasta observatie in cunostinta de cauza, fiind unul dintre cei mai vechi luptatori pentru transparenta activitatii CSM, inca de pe vremea mandatelor dinainte de 2007.

Chiar inainte de inceputul in 2011 a mandatului actualui CSM, societatea civila si organizatiile profesionale, ale caror actiuni le-am coordonat, reusisera victorii importante, vechiul CSM acceptand ca inevitabila publicarea unei parti importante din documentele ce fac obiectul dezbaterii sedintelor CSM.

Sub mandatul presedintelui Dumbrava, toate, (sau aproape toate) documentele erau publicate odata cu publicarea ordinii de zi a sedntelor, astfel incat orice persoana sau organizatie interesata puteau fi informati cu privire la deciziile institutiei.

Restauratia impusa de la inceputul acestui an a atins, dupa multe alte decizii si masuri administrative ce au democratizat cu adevarat CSM-ul, si transparenta institutiei", scrie în editorialul său Adrian Toni Neacşu.

Citeşte mai multe AICI

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite