Jos semafoarele, se construiesc giratorii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În două dintre cele mai circulate zone din municipiul Focşani s-a început amenajarea unor noi sensuri giratorii. Prin acest nou proiect, autorităţile făcşănene şi participanţii la trafic aşteaptă ca circulaţia de pe cele mai aglomerate artere din municipiu să se fluidizeze.

În mai puţin de trei luni, municipiul Focşani va avea două noi sensuri giratorii pe două dintre cele mai circulate intersecţii. Este vorba de intersecţia de la „Ceasul Rău", Bulevardul Independenţei cu strada Republicii şi intersecţia de la Obor, respectiv Bulevardul Independenţei cu strada Mărăşeşti.

Deja, începând de ieri, în zona „Ceasul Rău" se circulă în condiţii de sens giratoriu, intersecţia fiind amenajată şi semnalizată în mod provizoriu prin panouri de plastic.

Firma care se ocupă de execuţia lucrării este SC Strabag Bucureşti, câştigătoarea licitaţiei. „Conform proiectului, termenul de execuţie este de trei luni. Semafoarele au fost desfiinţate şi o să trecem şi la trasarea trecerilor de pietoni, în funcţie de noua configuraţie a intersecţiei. S-a dovedit în toată lumea civilizată că sensurile giratorii sunt cea mai potrivită soluţie pentru fluidizarea traficului auto", ne-a precizat Vasile Dobre, viceprimarul Focşaniului. De altfel, acesta ne-a spus că proiectele de realizare a giratoriilor au fost făcute la recomandarea Poliţiei Rutiere.

Află mai multe amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite