Iulian Surla a devenit vicecampion mondial la judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Surlă a intrat în posesia medaliei de argint la Mondialul desfăşurat la Budapesta în aceste zile. La cei 30 de ani ai săi, Iulian Surlă este unul dintre cei mai galonaţi judoka din România, fiind un nume cunoscut şi în lumea internaţională a sportului de pe tatami. A obţinut în 2009 titlul european la Kata, dar şi medalia de bronz la Campionatul Mondial.

Iulian Surlă a mai câştigat în 2009, împreună cu Dumitru Zisu şi el antrenor la CSM-LPS Focşani, titlul naţional la Nage no Kata şi medalia de argint la Katame no Kata, la Campionatul naţional de Kata desfăşurat la Oradea la sfârşitul lunii noiembrie.

Judoka din Focşani s-a impus în lumea bună a acestui sport încă din anul 1990, atunci când a cucerit primul titlu naţional: „Au trecut mulţi ani de atunci. În cei peste 20 de ani de când fac judo am câştigat patru titluri naţionel la seniori şi cinci la juniori.


Au urmat convocările la lotul naţional al României cu care am participat la marile competiţii ale lumii de unde am adus multe medalii. Nu mi-am numărat medaliile, dar am peste 100. Campionate şi cupe mondiale, campionate europene şi balcanice, acestea sunt concursurile la care am luat parte aproape în fiecare an ".



Focşăneanul a fost component al echipei Liberty Oradea mulţi ani de zile şi a participat la marile confruntări din cadrul Ligii Campionilor. În 2002, Iulian Surlă a îmbrăţişat şi meseria de antrenor. A fost cooptat în colectivultehnic al orădenilor, iar în anul 2005 a fost numit antrenor al lotului naţional de juniori al României din cadrul Centrului Olimpic. „Îmi place să lucrez cu copiii şi vreau să-i învăţ multe lucruri despre acest frumos şi spectaculos sport.

Judo-ul este nu numai un sport al muşchilor şi al forei, ci şi unul al inteligenţei şi caracterului. Aşa cum îi formăm pe aeşi copii, aşa vom avea. Este ca într-o familir. Cei şapte ani de educaţie de acasă se văd imediat. Aşa este şi în sport. Am obţinut cu sportivii mei rezultate bune şi la club, dar şi cu cei de la lotul naţional. Suntem pe un drum bun, dar mai este mult de muncă pentru a ajunge în vârf".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite