Îşi dau vila pe apartament la bloc/Vrâncenii renunţă la viaţa liniştită de la ţară şi se mută la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică îşi arată colţii din ce în ce mai mult, iar vrâncenii sunt puşi în situaţia de a renunţa la munca de o viaţă pentru a putea trăi decent. De exemplu, Niţa Negrilă, o pensionară de 60 de ani din comuna Garoafa şi-a scos la vânzare casa în schimbul unui apartament cu două camere din Focşani.

Femeia a fost nevoită să ia această decicie tranşantă, deoarece pensia de numai 700 de lei nu-i acoperea cheltuielile cu întreţinerea locuinţei şi lucrările pământului.

"Îmi place foarte mult să locuiesc la ţară, aerul e curat, e linişte, dar din păcate nu mai fac faţă cheltuielilor. Trebuie să iau oameni cu ziua pentru a-mi lucra pământul şi livada pe care o am în grădină. Aş vrea sa mă mut la apartament pentru că am mai stat şi în tinereţe şi cred că m-aş descurca mai uşor. Şi la casă trebuie să plătesc lumina, să cumpăr butelie, deci tot greu e", spune Niţa Negrilă.

Apartament în Capitală

De asemenea, sunt vrânceni care nu mai pot continua lucrările la casă şi preferă să le vândă înainte ca acestea să se devalorizeze.

„Am construit casa pentru fiul meu, însă mai trebuie să bag bani destui, deşi e aproape de final. Aşa că mai bine o dau acum cu 100.000 de euro şi îi cumpăr băiatului un apartament în Bucureşti, unde este student, ca să nu mai plătească chirie", spune Nicolae Stroe.

Agenţii imobiliari nu au mai întâlnit astfel de cazuri în anii trecuţi.

„Până acum cei de la oraş ar fi dat orice ca să se mute la casă, dar uite că sunt şi unii care îşi dau vila pe apartament. Însă, deocamdată sunt foarte puţini", declară Marin Cătălin, administratorul unei agenţii imobiliare din municipiu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite