Ionuţ Constantinescu a câştigat două titluri naţionale la fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca jucător, a făcut parte din loturile naţionale de juniori ale României. A câştigat două titluri naţionale cu Şcoala de fotbal „Nicolae Dobrin" şi formaţia de tineret a Politehnicii Timişoara.

O accidentare la genunchi l-a obligat să renunţe la cariera de jucător profesionist. Conducerea clubului Prosport Focşani i-a făcut o ofertă de a antrena o grupă de copiii şi fostul fundaş central a acceptat-o pe loc.

„Îmi doresc să rămân în fotbal. Prosport 2009 are antrenori tineri, de valoare, care formează un colectiv unit. Ştiu că nu ne va fi uşor, dar în câţiva ani de muncă asiduuă sperăm să devenim clubul de fotbal numărul unu din Vrancea", a spus noul antrenor de la Prosport.


Colegi celebri

Fundaş de meserie, Ionuţ Constantinescu a fost unul jucătorii reprezentativi ai echipei de juniori de la Şcoala de fotbal „Nicolae Dobrin". A ajuns la această formaţie la vârsta de 13 ani, legendarul Dobrin fiindu-i şi antrenor.

„Am avut o echipă solidă din toate punctele de vedere. În centrul apărării eram coleg cu Maftei, iar pe stânga era Răzvan Raţ. Din acea echipă mai făceau parte Marius Bilaşco şi Ciprian Tănasă.


În prmul an de juniorat am reuşit deja o primă mare performanţă, medalia de argint în finala Campionatului Naţional. Cu juniorii I am câştigat titlul naţional. Îmi doresc să fac o selecţie bună şi la Prosport 2009 Focşani pentru a mă lupta cu cele mai bune formaţii din ţară",
mărturiseşte Ionuţ Constantinescu.


După ce a plecat de la Piteşti, Ionuţ Constantinescu a trecut pe la mai multe cluburi de fotbal, ajungând să evolueze pentru echipa Poli AEK Timişoara.

„La Timişoara am luat titlul naţional în campionatul de tineret. O nouă performanţă importantă a carierei mele. Din 2003 am revenit în Vrancea şi am jucat pentru Focşani şi Panciu, formaţii de liga a II-a şi a III-a", se confesează antrenorul de la Prosport 2009.

Întrebări şi răspunsuri


Care sunt priorităţile tale ca antrenor?


În primul rând este nevoie de răbdare. Nimeni nu poate face minuni bătând din palme. Am nevoie de timp pentru ca aceşti copiii pe care îi am în pregătire să progreseze firesc. Nu sunt înnebunit după rezultate imediate. Vreau să cresc fotbalişti de calitate pentru judeţul nostru.

De ce fotbalul din Vrancea se află doar la nivelul ligii a III-a?


Pentru că nu se investesc bani şi sitemul este plin de diletanţi care se bat cu pumnul în piept că se pricep la fotbal. Avem oameni de afaceri potenţi în Vrancea, dar lipsa unui proiect coerent îi face să stea departe de fenomen. Lucrurile se fac pas cu pas şi cu oameni profesionişti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite