Ionuţ Cioran face parte din elita fotbalului vrâncean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul vrâncean a jucat peste 250 de meciuri în liga I şi a II-a în care a marcat peste 25 de goluri.

 
A început fotbalul la grupele de copii ale clubului FC Panciu. La 14 ani s-a transferat la Liceul cu Program Sportiv din Focşani unde a jucat timp de patru ani. După ce a terminat clasa a XI-a, Ionuţ Cioran a plecat la Bacău.


 
„Am debutat în liga naţională într-un meci cu Steaua de la Bacău. Meciul s-a încheiat 0-0. Mi-am făcut treaba destul de bine în acel joc. Am evoluat ca mijlocaş la închidere. Cristi Popovici a fost antrenorul care m-a promovat la prima echipă a Bacăului" rememorează fotbalistul, care recunoaşte că idolul său, Ilie Dumitrescu, i-a provocat şi cea mai mare dezamăgire de până acum.


„ Ilie Dumitrescu şi-a cam bătut joc de mine. Era idolul meu până atunci. Mi-a plăcut foarte tare ca jucător, dar ca antrenor m-a dezamăgit. M-a luat în lotul echipei pentru un meci cu Braşovul, iar în vestiar, cu o oră înainea începerii meciului mi-a spus că nu are nevoie de serviciile mele şi m-a trimis la echipa a doua. Nu mi-a dat nicio altă explicaţie", povesteşte Ionuţ Cioran.

Fotbalistul vrâncean a jucat peste 250 de meciuri în liga I şi a II-a în care a marcat peste 25 de goluri.


„Chiar dacă poate părea paradoxal, cel mai important gol din cariera mea a fost înscris la barajul de prmovare în liga a III-a a formaţiei FC Panciu. Am învins cu 1-0 pe FC Vaslui II printr-un gol înscris de mine.


Am dat un singur gol în liga naţională, cu Universitatea Craiova într-un joc pe care l-am câştigat cu scorul de 4-1. I-am avut ca adversari pe majoritatea fotbaliştilor de valoare din România. Ca mijlocaş la închidere te loveşti de ei şi ai nevoie de o pregătire fizică de excepţie, dar şi de răbdare şi inteligenţă"
, spune sportivul.


Puteam să ne batem la titlu

Ionuţ Cioran a făcut parte dintr-o generaţie de excepţie a clubului FCM Bacău. Patronul echipei, Dumitru Sechelariu, îşi propusese la începutul anilor 2000 să joace în Liga Campionior.


„Aveam o echipă trăsnet. Alături de Cursaru, Cristea, Goian, Lovin, Raţ, Baciu şi Ciocoiu eram o forţă în liga naţională. Chiar dacă nu am reuşit să câştigăm vreun trofeu, Bacăul avea un fotbal de calitate. Puteam să ne batem la titlu, dar au fost multe lucruri care ne-au împiedicat să facem performană la cel mai înalt nivel. Multe echipe tari se împiedicau la Bacău. Majoritatea jucătorilor au plecat după câţiva ani la Steaua sau la alte formaţii cu nume din România şi nu numai", mai spune Cioran.

întrebări şi răspunsuri

Cu ce te ocupi în prezent?


Sunt profesor şi antrenor la grupele de copii şi juniori, la clubul din Panciu. Mai şi joc la nivelul ligii a III-a şi sunt foarte mulţumit cu ce fac acum. Acum sunt alături de familie. Mai puteam juca mulţi ani la nivelul ligii I, dar asta mi-a fost soarta. În cariera mea m-am întâlnit şi cu oameni care nu au avut coloană vertebrală.


Promovează Panciu în liga a II-a?

Ar fi un lucru extraordinar. Mă bucură foarte mult că echipa este pe val şi are o evoluţie foarte bună. Sper să o ţinem tot aşa şi să ne îndeplinim obiectievele pe care ni le-am propus. S-a investit mult la Panciu şi se vede asta şi în rezultatele echipei.

ce îi place

Îmi plac foarte mult excursiile. Să văd locuri noi. Nu am păcălit niciodată fotbalul şi am avut momente unice viaţă pe care nimeni altcineva nu mi-ar fi putut să le dea. Sportul rege a fost şi va rămâne marea pasiune a vieţii mele.

ce nu îi place

Oamenii lipsiţi de caracter. Nu-mi plac duşmăniile dintre oameni. Nu trebuie să ne ciondănim tot timpul chiar dacă interesesele sunt mari. Sunt un tip la locul meu, dar atunci când sunt călcat pe bătături reacţionez ca atare. Îmi revin imediat şi, în unele cazuri, chiar îmi pare rău de situaţia creată.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite