Ionică Serea şi Marius Martiş au fost arestaţi pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultă că la data de 18 martie 2009 Ionică a primit suma de 21.000 USD de la patronul FC Argeş, Cornel Penescu, prin intermediul lui Marius Martiş şi Liviu Făcăleaţă, pentru a facilita un rezultat bun pentru FC Argeş în meciul cu Steaua Bucureşti.


"În viaţa mea n-am luat un leu de la nimeni, mă jur", a spus la DNA, Ionică Serea. Meciurile arbitrate de Ionică Serea şi urmărite cu atenţie de procurorii DNA sunt cele dintre Dinamo şi FC Naţional, scor 4-0, joc disputat în aprilie 2005.

Motivele pentru care Serea si Martis au primit mandat de arestare

Ionică Serea a dictat două penalty-uri pentru Dinamo şi a eliminat doi jucători de la Naţional. În urma acestui meci a fost exclus de pe lista FIFA.
Gloria Bistriţa - Steaua (1-0), jucat în luna mai 2006, este al doilea meci controversat. Focşăneanul nu a acordat, printre altele, un penalty steliştilor. Atacat dur, Serea a spus după acel meci că îi vine să se omoare pentru că soţia lui nu mai are încredere în el.
„Mă simt un nimic, mai bine mor", afirma Serea. A urmat FC Argeş - Steaua (2-2), disputat pe 20 martie 2009. Atunci, Serea a luat multe decizii în favoarea echipei gazdă, dar a acordat şi un penalty oaspeţilor.

image

Observatorul partidei a spus că Serea a condus excelent partida. În fine, partida dintre CFR Cluj - Vaslui (2-0), jucată în aprilie 2009. Ionică Serea a netezit drumul CFR-ului spre finala Cupei României. Nu a acordat două penalty-uri moldovenilor, iar primul gol al clujenilor a fost precedat de un fault în atac. CCA l-a exclus pe Ionică Serea din arbitraj pe 29 aprilie 2009.

Serea, angajat la puşcărie


După ce a fost exclus din arbitraj în 2009, Ionică Serea s-a angajat paznic la Penitenciarul Focşani şi s-a legitimat la FC Câmpineanca, o echipă „de judeţ". Ionică Serea a luat cu nota 7,42 concursul pentru agent de pază-escortă la Penitenciarul Focşani, unde câştigă un salariu lunar de 1.500 de lei. Directorul Penitenciarului din Focşani, Ionel Diţă susţine că Serea s-a învoit pentru a merge la DNA Piteşti.

Ştiam de la începutul săptămânii că Ionică Serea va merge la DNA Piteşti. L-am învoit o zi de la serviciu. Va fi suspendat din funcţie dacă rămâne după gratii. În situaţia în care va fi judecat în libertate îşi va păstra postul, dar cu un salariu diminuat şi cu sarcini restrînse", a recunoscut Diţă.

Martiş, condamnat pentru tâlhărie

După ce de ma multe ori a refuzat să se pezinte la DNA Piteşti de bună voie, Marius Martiş a fost adus, ieri, cu mandat, după ce i-a fost percheziţionată locuinţa sa din Piaţa Moldovei.

image

"Clientul meu, Marius Martiş este acuzat de complicitate la dare şi luare de mită", a precizat Ticu Burcă, avocatul fostului arbitru focşănean, Marius Martiş.
"Procurorii mi-au arătat o hârtie prin care sunt acuzat de complicitate. M-au acuzat că eu ştiam de ceea ce a făcut Ionică Serea la mecul dintre FC Argeş şi Steaua şi că eu îi ştiam pe cei de acolo. Şi Serea se cunoştea cu ei. Ceea ce vreau este ca fiecare să răspundă pentru ce a făcut. Nu am luat nici un ban şi asta se va demonstra curând", a spus Marius Martiş la intrarea în sediul DNA Piteşti.


CV-ul focşăneanului Marius Martiş nu este unul de invidiat. El a mai fost condamnat pentru tâlhărie, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, şi, conform regulamentului intern al CCA, vizat de Federaţia Romană de Fotbal, nu avea voie să facă parte din corpul de arbitri şi nici să ocupe vreo funcţie de conducere în structurile FRF.

Conform rechizitoriului, pe 31 martie 1992, Marius Martiş, care avea atunci 18 ani, şi alţi trei prieteni, l-au deposedat pe cetăţeanul turc Mustafa Necat, de 2.695 de dolari. În urma plângerii şi a anchetei derulate, pe 6 decembrie 1995 a fost dată sentinţa 2877, care îl condamna pe Marius Martiş la doi ani şi două luni de inchisoare cu suspendare şi o supraveghere de patru ani şi două luni.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite