UPDATE: Ionică Serea s-a învoit de la comandantul penitenciarului ca să meargă la DNA. Tot la DNA Piteşti va fi adus în această seară şi Marius Martiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul arbitru focşănean Ionică Serea a primit astăzi mandat de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţia de luare de mită. La această oră urmează să fie audiat şi arbitrul  Marius Martiş, retras de la delegări anul trecut, în urma aceluiaşi caz de corupţie în fotbal.

Fostul arbitru focşănean Ionică Serea a fost reţinut astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru 24 de ore, în celebrul dosar de corupţie de la Piteşti, care a zdruncinat anul trecut fotbalul românesc.

Citiţi şi: Fostul arbitru Ionică Serea a fost reţinut de procurorii DNA

Ionică Serea, în vârstă de 41 de ani, a fost reţinut sub
acuzaţia de luare de mită, exact ca în cazul altor trei arbitri arestaţi anul trecut la Piteşti, respectiv Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu.

Serea a fost exclus din arbitraj anul trecut, după ce i s-a imputat prestaţia proastă de la meciul din semifinala Cupei României, dintre CFR Cluj şi FC Vaslui, câştigat de clujeni cu 2-0, în urma unor grave greşeli de arbitraj.

În toamna anului trecut acesta s-a angajat la Penitenciarul Focşani, ca paznic la sectorul de deţinuţi.

Directorul Penitenciarului Focşani, comisarul Ionel Diţă, ne-a declarat că Ionică Serea l-a înştiinţat despre problema sa de la DNA încă de luni, când i-a solicitat o zi liberă.

"Luni mi-a spus că pe data de 29 este citat la DNA Piteşti şi a cerut în scris o învoire de la unitate, pe care în mod firesc i-am aprobat-o. Am aflat şi eu că a fost reţinut acolo, dar mai multe lucruri nu ştiu", ne-a declarat Ionel Diţă.

Celălalt arbitru focşănean suspectat de procurorii DNA pentru fapte de corupţie este Marius Martiş, a cărui casă a fost percheziţionată în cursul zilei de astăzi, acesta fiind dus pentru audieri la DNA Piteşti, după ce în cursul anului trecut a mai compărut odată în faţa procurorilor anticorupţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite