Investitorii curajoşi dezvoltă Focşanii/Vezi aici care sunt cele mai profitabile afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DE 85 i-a atras ca un magnet pe cei care au vrut să facă afaceri în zonă. Mare parte dintre investitori au capital străin. Soluţia pe timp de criză pare să fie dată de fabrici şi nu de supermarketuri.

Reprezentanţii supermarketului nemţesc Lidl, ce "creşte" pe zi ce trece pe locul fostei autogări, lucrează la foc continuu întrucât vor să aibă deja marfa pe rafturi pentru clienţi de Paşte.


Tot o investiţie cu capital străin (israelian) este pe cale să fie pusă în practică la marginea oraşului, lângă E 85. Este vorba de piaţa agroalimentară ce se vrea a fi înfiinţată într-un an de zile pe o suprafaţă de aproape 37.000.


Fabricile conduc în top
Să nu uităm de megaparcul de distracţii pe care Consiliul Judeţean intenţionează să îl amenajeze pe cele 42 de ha din Crângul Petreşti, însă "cireaşa de pe tort" este noua fabrică de termopane de la marginea urbei. Focşănean cu ştate vechi, Sebastian Chiriac încearcă să înoate în mlaştina crizei şi merge cu încredere înainte. Geamurile pe care le fabrică ajung de regulă la export şi are o cifră de afaceri de 1.600.000 de lei.


"Mi-am deschis de curând făbricuţa asta la periferie, aproape de E 85. O hală de 450 mp. Geamurile de la mine ajung prin clienţii mei în Belgia, Olanda, Franţa. Putem produce cel mult 3.000 mp de geam termopan", ne-a spus încrezător afaceristul focşănean.
Dacă analiştii economici se feresc să facă pronosticuri, reprezentanţii Patronatului de Întreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM) recunosc că varianta pe timp de criză este activitatea de producţie.


"Economia de piaţă determină întreprinzătorii să desfăşoare activităţi stabile precum cele de producţie. Poţi face singur planul. Ţii câţi angajaţi vrei şi îţi poţi face şi piaţa. Poţi exporta şi te bazezi pe puterea din afară. Dacă eşti doar comerciant aici, azi eşti, mâine nu eşti", spune Ion Roman, preşedintele IMM Vrancea.

G'Market a pus lacătul pe uşi

În timp ce unii fac investiţii, alţii pun lacătul pe uţi. Este cazul supermarketului G'Market din municipiul Focşani ce s-a închis seara trecută defiitiv. În locul său se va deschide însă un alt supermarket din reţeaua Billa.

G

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite