Instanţa vrânceană anulează pe capete amenzile rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii prinşi în flagrant de Poliţia Rutieră şi-au făcut un obicei din a contesta amenzile primite de la oamenii legii, mai ales atunci când se află în situaţia de a le fi reţinut permisul de conducere

Legislaţia îi permite şoferului care a contestat procesul verbal de suspendare a permisului de conducere să-şi primească înapoi documentul până la finalizarea judecării cererii sale.

Judecarea contestaţiei se poate întinde pe o perioadă îndelungată, în funcţie de abilitatea avocatului, care reuşeşte în multe situaţii să obţină o sentinţă favorabilă clientului său.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, din cei aproape 85.000 de şoferi sancţionaţi anul trecut, 2.200 dintre ei au contestat în justiţie contavenţiile primite.

Şoferii contestă orice

"Contravenienţii contestă în instanţă absolut orice, de la reţinerea permiselor de conducere, amenzi pentru viteză şi până la banalele amenzi pentru lipsa centurii de siguranţă. Din cele 2 200 de contestaţii formulate anul trecut, instanţa a dispus anularea a 515 procese verbale din motive neimputabile poliţiştilor de la circulaţie. În alte 274 de cazuri, instanţa a hotărât înlocuirea sancţiunilor contravenţionale cu avertisment. Alte cauze se află încă pe rol", ne-a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Situaţia pare să se repete şi în 2010. În primul trimestru din acest an, din cele peste 18.000 de amenzi date pentru încălcarea regimului circulaţiei, 400 au fost contestate în instanţă, jumătate din ele fiind soluţionate în mod favorabil pentru şoferi.

Totodată, în alte 21 de cazuri, instanţa a înlocuit sancţiunea cu avertisment.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite