Inspectorul guvernamental vrâncean Dragoş Mircea rămâne şomer. Guvernul îi desfiinţează funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţia de inspector guvernamental va dispărea, dar persoanele care au în prezent această calitate rămân în continuare înalţi funcţionari publici şi vor intra într-un corp de rezervă.

Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii privind Statutul funcţionarilor publici, una dintre cele mai importante prevederi referindu-se la desfiinţarea funcţiei publice de inspector guvernamental.

Vizat de acest lucru este şi inspectorul guvernamental de la Vrancea, Mircea Dragoş, fost prefect până în luna ianuarie 2009, care a fost menţinut şi retribuit în această demnitate timp de doi ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, cheltuielile totale pentru activitatea celor 77 de inspectori guvernamentali în anul 2010 au fost de aproape 5 milioane de lei, din care suma destinată salariilor, primelor de vacanţă şi plăţii celui de-al treisprezecelea salariu a fost de 3,642 milioane de lei, fondurile pentru deplasări la domiciliu, sume forfetare fiind de 350.000 de lei, iar contribuţiile angajatorului au reprezentat aproximativ 1 milion de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite