Inspectorul general Iordache Bostan a obţinut anularea ordinului de demitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful învăţământului a câştigat şi de această dată în lupta cu Ministerul Educaţiei
Şeful învăţământului a câştigat şi de această dată în lupta cu Ministerul Educaţiei

Hotărârea a fost dată ieri de magistraţii Curţii de Apel de la Galaţi privind Ordinul MECTS din luna martie, când inspectorul general a fost suspendat din funcţie la o zi după ce revenise.

O nouă sentinţă favorabilă pronunţată de judecătorii Curţii de Apel de la Galaţi face de acum imposibilă, cel puţin teoretic, îndepărtarea de pe funcţie a inspectorului general Iordache Bostan.

"Anulează Ordinul nr. 3791/01.03.2011 emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi dispune reintegrarea reclamantului în funcţia de Inspector Şcolar general la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Vrancea cu plata drepturilor salariale cuvenite de la momentul suspendării, la zi şi continuarea activităţii profesionale în baza contractului de management educaţional din 28.03.2008. Cu recurs" se indică în sentinţa de ieri de la Galaţi.

Hotărârea de ieri vine după o altă decizie favorabilă în acest dosar, pronunţată în luna septembrie, când instanţa a decis suspendarea executării ordinului de demitere.

La câteva zile, respectiv pe 5 octombrie, Iordache Bostan a revenit în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea. „Consider că este o decizie normală a judecătorilor pentru că suspendarea mea a fost un alt abuz comis de minister şi s-a dovedit acest lucru până acum. Ministerul va trebui să rezolve acum situaţia în care, pe un post, sunt plătiţi doi oameni", a declarat inspectorul general Iordache Bostan, făcând referire şi la Stan Rogoz, cel care ocupă în continuare postul de conducere din IŞJ cu delegaţie din partea MECTS.

Acesta este cel de-al patrulea ordin emis de MECTS privind suspendarea sa din funcţie, toate fiind anulate ulterior de judecători.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite