Inspectorii OPC au găsit zeci de kg de preparate din carne expirate în magazinele din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cumpărătorii se pot înşela uşor asupra calităţii mărfurilor înghesuite pe rafturi.
Cumpărătorii se pot înşela uşor asupra calităţii mărfurilor înghesuite pe rafturi.

Inspectorii OPC au retras de la comercializare, în doar o săptămână, sute de kilograme de produse din carne. Comercianţii profită de perioada sărbătorilor de iarnă şi încearcă să „camufleze" produse expirate printre cele bune pentru a face vânzare.

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Vrancea au dat amenzi în valoare de 37.300 de lei şi au retras de la comercializare sute de kg de preparate din carne dar şi 1.000 de metri de maţe de origine animală, în doar o săptămână.

Acţiunea a avut loc în cadrul controalelor tematice în preajma sărbătorilor de iarnă, când comercianţii încearcă din răsputeri să îşi asigure câştigul în defavoarea clienţilor.

"Am oprit temporar de la comercializare 250 de kg de preparate din carne în valoare de 2.595 de lei din cauza neregulilor găsite la etichete, dar am retras definitiv de pe rafturi 15 kg de produse din carne întrucât erau expirate, termenul de valabilitate era depăşit. Aceşti oameni nu se gândesc la sănătatea celor care cumpără, ci doar la propriul câştig. Unii pur şi simplu nu sunt atenţi la produse", ne-a declarat inspectorul- şef al OJPC Vrancea, Mirela Bâznă.

Produse amestecate

Comercianţii profită de vânzoleala dinainte de sărbători şi "camuflează" produsele expirate printre cele aflate în termen de valabilitate pentru a duce în derută cumpărătorul.

"Unii agenţi economici ascund aceste produse expirate printre cele care sunt în termen în speranţa că cei care cumpără sau noi, inspectorii de la OPC, nu le observăm. Unii clienţi sunt păcăliţi astfel, dar noi am dat amenzi la fiecare abatere de acest gen", ne-a mai spus Mirela Bâznă.

Nu doar preparatele din carne au făcut obiectul amenzilor date de inspectorii OJPC Vrancea ci şi 1.000 de metri de maţe de origine animală ce au fost retrase de la comercializare, dar şi membrane naturale ce urmau să fie folosite la ambalarea salamurilor. Aspectul organoleptic le-a dat de bănuit inspectorilor OPC.


Cântarul poate fi înşelător

Inspectorii OJPC Vrancea atrag atenţia şi asupra cântarelor utilizate de comercianţi. De cele mai multe ori, aceştia au un cântar omologat pe care îl prezintă la control şi un altul, fără certificat, pe care îl folosesc când cântăresc marfa clientului, reuşind astfel să îşi asigure un câştig considerabil.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite