Inspectoratul Şcolar Vrancea a primit patru microbuze şcolare noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe localităţi au solicitat în mod repetat microbuze pentru transportul elevilor de la domiciliu la şcoală şi retur.

Noile vehicule achiziţionate au ajuns în Vrancea de joi şi sunt destinate, după cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea localităţilor Bilieşti, Câmpuri, Jitia şi Vidra. Cea mai critică situaţie era cea a elevilor de la Bilieşti care au fost vitregiţi de transportul cu microbuz şcolar.

După restructurările din sistemul de învăţământ din Vrancea care au dus la desfiinţarea mai multor şcoli, la Bilieşti, elevii au fost nevoiţi să facă naveta pe jos, la momentul respectiv IŞJ neavând alte soluţii.

Şi la Jitia, Vidra dar şi la Cîmpuri, localităţi care se întind pe kilometri buni, elevii erau obligaţi să meargă pe jos, după ce vehiculele vechi ori nu mai funcţionau ori erau aveau deficienţe accentuate. Valoarea unui microbuz se ridică la circa 26.000 euro.

Fondurile necesare achiziţiei de microbuze sunt la dispoziţia Ministerului Educaţiei, cel care a şi organizat licitaţia pentru achiziţionarea vehiculelor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite