Iniţiativă / “Stranierii” din Andreiaşu de Jos pun bani mână de la mână să repare drumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Văzând că autorităţile nu rezolvă problema, mai mulţi localnici din comuna Andreiaşu de Jos, veniţi acasă în concediu din străinătate, vor să pună mână de la mână să repare drumul devastat de ploile din ultimele două luni.

Este vorba de drumul comunal 114 Andreiaşu de Jos - Hotaru ce trece pe lângă obiectivul turistic "Focul Viu". Pe o porţiune de aproape 10 km, drumul a devenit impracticabil, accesul în zonă fiind posibil doar cu căruţa sau cu maşinile 4x4.

"Drumul este foarte prost şi ne stricăm mereu maşinile. Nu avem toţi maşini de teren dar avem maşini bune, scumpe pe care le-am stricat aici de o lună de zile de când am venit acasă. Avem nuntă acum şi prietenii noştri nici nu mai vor să urce la noi din cauza drumului. Am vorbit între noi să punem fiecare nişte bănuţi, eu ştiu, să plătim fiecare 20 de litri de motorină pentru utilajele primăriei să repare drumul", ne-a spus Daniela Mirică, venită acasă în concediu din Ialia.

Primăria cere pe datorie

Primarul ridică neputincios din umeri întrucât nu are în vistierie decât 20.000 de lei, adică doar 10 % din suma necesară pentru a repara drumul. "Noi am reparat mereu drumul dar acum nu mai avem bani deloc pentru motorina ce ne trebuie la utilaje. Ne-au tot promis de la prefectură că ne dau aproape trei tone de motorină dar nu am mai auzit nimic. Oamenii au dreptate să fie nemulţumiţi dar este vorba de mulţi bani, nu ştiu dacă se vor strange. Dacă se strâng, cu drag pornim lucrările. Abia aşteptăm. Avem o promisiune şi de la o societate care a spus că ne face lucrări pe datorie cu un utilaj, încercăm", ne-a declarat edilul comunei, Ionel Budeanu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite