Infrastructură / 463 de milioane pentru 213 km de drumuri judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18 drumuri judeţene vor intra în reparaţii în următoarea perioadă. Consilierii judeţeni au votat la şedinţa ordinară de seara trecută noua valoarea a indicatorilor tehnico -economici raportată la TVA-ul de 24 % pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a 213 de km de drum judeţean.

Lucrările ajung la 463 de milioane de lei şi vor fi finanţate în mare parte de Guvern în cadrul unui program de reabilitare a drumurilor judeţene întocmit de Consiliul Judeţean. Cea mai costisitoare lucrare este cea pentru drumul judeţean 204 D, Focşani - Suraia - Vadu Roşca - Vulturu ce se întinde pe 27 de km. Lucrarea a fost estimată la 67 de milioane de lei.

Acelaşi drum a fost catalogat ca fiind demn de curse off-road din cauza zecilor de cratere formate în carosabil în urma maşinilor de mare tonaj ce cară frecvent piatră de la balastierele din zonă. Aceleaşi gropi care au dus la producerea mai multor accidente.


DJ 204 D, drumul accidentelor

„Numai anul trecut am dat pe reparaţii 4.000 de lei. Bucşe, cauciucuri şi tot ce se rupe la gropi. Un calvar la propriu! Îţi vine să iei maşina în braţe. Au fost şi accidente din cauza acestor gropi. Numai anul trecut, trei maşini s-au răsturnat din această cauză, din cauza gropilor. De trei ştiu eu dar ... Până nu vedem cu ochii noştri cum pun prima mână de bitum, asfalt aici nu credem că se face ceva", ne-a spus Ion Popa (52 ani), din Suraia.

Celelalte sectoare de drum vizate pentru reparaţii, dacă banii vor sosi la timp, sunt: Focşani - Mirceşti, Ciuşlea - Ţifeşti - Vidra - Cîmpuri, Feldioara, Mărăşeşti - Panciu, Goleşti - Cîrligele - Odobeşti, Măicăneşti - Tătăranu, Răcoasa - Mărăşti, Panciu - Moviliţa, Coteşti - Poiana Cristei, Odobeşti - Jariştea - Boloteşti şi Mirceşti - Bilieşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite