Infractorii ar putea zburda în libertate pentru că avocaţii refuză să mai asigure asistenţă juridică din oficiu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii din Baroul Vrancea nu mai asigură din 1 iunie asistenţă juridică din oficiu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi IPJ Vrancea.

Decizia vine ca urmare a neachitării sumelor aferente serviciilor asigurate de avocaţi, plăţile restante datând din luna august a anului trecut.

Este vorba de o sumă de 30.000 de lei, cei mai mulţi bani de recuperat revenind avocaţilor stagiari.

„Eu, personal, am de încasat în jur de 1000 de lei. Suntem chemaţi noaptea, indiferent de oră, să asigurăm servicii din oficiu celor care nu au apărător. Nu este normal să nu fim plătiţi", ne-a declarat avocatul Cristian Dragovici.

„Pentru cei care au intrat în această meserie, cel puţin pentru cei tineri, este foarte greu, mai ales că nu au o clientelă formată şi trăiesc din aceşti bani. Aşa cum procurorii, judecătorii sau poliţiştii sunt plătiţi şi noi facem o meserie care trebuie plătită. Munca patriotică s-a terminat în 1989", spune avocata Ana Puşcaşu.

Conducerea Baroului Vrancea precizează că a atenţionat încă de la începutul lunii mai că se va ajunge într-un blocaj dacă nu se plătesc oficiile, dar că până acum nu s-a rezolvat nimic.

„Începând cu 1 iunie nu se mai intră la oficii. Nu este problema noastră dacă infractorii vor fi puşi în liberate, pentru că am atenţionat din timp ce se va întâmpla. Nu e numai vorba de bani, ci de respect reciproc. Şi procurorul, şi judecătorul, şi avocatul, toţi avem aceeaşi facultate de drept", ne-a declarat decanul Baroului Vrancea, avocatul Ioan Ioanovici.

Reprezentanţii Parchetului Vrancea spun că au înştiinţat Ministerul Public despre situaţia creată şi speră ca în cel mai scurt timp doleanţele avocaţilor să fie soluţionate.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite