Începe bătaia pe lapte şi corn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Vrancea are la dispoziţie aproximativ 1,5 milioane de euro pentru gustarea a 36.871 de elevi. Firmele care au monopolizat de câţiva ani distribuţia produselor din programul guvernamental, SC Diplomatic şi SC Vranlact, vor în continuare să-şi păstreze contractele.

Deşi reprezentanţii Ministerul Educaţiei au anunţat pe diferite canale faptul că îşi doresc ca programul „Laptele şi cornul" să fie înlocuit cu o „masă caldă" sau de program să beneficieze doar copiii cei mai vulnerabili, acesta va continua şi anul viitor exact după acelaşi tipar.

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a şi demarat procedurile privind organizarea licitaţiilor în urma cărora vor fi desemnate firmele care vor oferi produsele de panificaţie şi lactate în unităţile de învăţământ.


În calculul CJ Vrancea au fost luaţi 8.091 de preşcolari, 17.748 de elevi de la clasele I-IV şi 14.022 de elevi din ciclul gimnazial, totalul beneficiarilor fiind de 36.871. Pentru cele 177 de zile de distribuţie, însemnând perioada efectivă în care elevii se vor afla la şcoală, sunt alocaţi de la bugetul CJ 6.132.933 de lei, fără TVA.

Află mai multe amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite