Încep controalele în Vrancea la mâncarea pentru Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abatoarele, unităţile de procesare a laptelui, depozitele alimentare, hipermarketurile, unităţile de panificaţie şi nu în ultimul rând pieţele agroalimentare vor deveni în perioada următoare „ţintele" inspectorilor sanitari veterinari şi comisarilor de la Protecţia Consumatorilor.

Controlorii au ca sarcină prevenirea toxiinfecţiilor alimentare pe perioada sărbătorilor pascale, cunoscând că în această perioadă creşte semnificativ consumul de produse alimentare.

Vor fi controlate de asemenea modul în care sunt respectate condiţiile sanitar veterinare în târgurile de animale şi la abatoarele unde vor fi sacrificaţii mieii.

„Pentru siguranţa alimentelor, este necesar să intervenim cu acţiuni de supreveghere sanitar veterinară. Împreună cu Poliţia, Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar Veterinară avem un plan comun de acţiune, iar începând cu 14 februarie vom controla unităţile de procesare şi comercializare a produselor alimentare specifice acestor sărbători", precizează Mirel Iordache, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea.

Controale şi la pensiuni

„Eu nu-mi fac cumpărăturile decât de la market şi de la persoane din piaţă pe care le cunosc, pentru că este riscant să cumperi de la oricine. Chiar dacă vor fi controale, tot vor fi şi probleme de igienă, aşa cum s-au găsit mereu", ne-a declarat focşăneanca Constanţa Buzoi.

Nu au fost uitate nici pensiunile din zona de munte, care se presupune că vor fi pline de Paşte.

Inspectorii se vor asigura că bucătăriile pensiunilor vor străluci de curăţenie şi aprovizionarea cu alimente să se facă doar de la unităţi autorizate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite