Incendiu la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Focşani în această seară/Unul din lifturile unităţii a luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la venirea pompierilor, focul a fost oprit cu stingătoarele de personalul spitalului. Din fericire, nu a avut nimeni de suferit. Focul a pornit de la instalaţia electrică de la care se alimentează liftul. Speriaţi, zeci de bolnavi, în special mame cu copii au coborât în curtea spitalului.

Situaţie de urgenţă în această seară la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani, după ce unul dintre lifturile folosite pentru transportul bolnavilor şi aparţinătorilor acestora a luat foc de la instalaţia electrică.

Potrivit martorilor prezenţi la faţa locului, liftul se afla în staţionare, fără nici un pacient în el.

image

Echipele de intervenţie din spital s-au mobilizat şi folosind stingătoarele au reuşit să oprească propagarea focului mai departe.

Chiar dacă focul a fost stins, un fum negru şi des răzbătea de pe holurile unităţii spitaliceşti, mai ales la etajele I şi II, lucru care a creat panică în bolnavi, mulţi dintre ei hotărând să coboare prin partea opusă în curtea spitalului.

„Ne-au zis asistentele că nu suntem în pericol, dar am preferat să fiu mai sigură aşa, să stau afară, că am văzut câte grozăvii se pot întâmpla", ne-a declarat Mărioara Turbatu, pacientă a spitalului.

image

Imediat au sosit la faţa locului şi pompierii, care au luat la puricat toate ungherele spitalului, costumaţi corespunzător, iar atunci când s-au convins că totul este în regulă au dat voie rudelor pacienţilor să intre în spital.

image

La spital a venit şi directorul unităţii, dr. Nicolae Moise, care le-a interzis asistentelor să mai folosească liftul. Acesta a vorbit şi cu reprezentanţii firmei care asigură revizia tehnică a liftului, aflând de la ei că o astfel de revizie fusese efectuată recent şi că cel mai probabil instalaţia electrică s-a aprins de la umezeala de la subsolul unităţii.

„Nu mai daţi voie să se meargă cu liftul, nici cu bani, nici fără bani. Toată-ziua, bună-ziua se freacă liftul acesta. Ce mai vreţi, este vechi de 30 de ani", a spus nervos directorul Moise.

image

Acesta s-a răstit şi la un tânăr, venit la soţia sa care dăduse naştere unui copil, când acesta i-a reproşat că trebuie făcute investiţii necesare în spital, pentru a nu fi periclitate viaţa şi sănătatea copiilor.

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite