Incendiu de vegetaţie uscată în apropierea şcolii din Odobeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci incendii au avut loc ieri în Vrancea
Cinci incendii au avut loc ieri în Vrancea

În cursul zilei de ieri, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny" al judeţului Vrancea au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a cinci incendii de vegetaţie uscată.

Pompierii adjudeni au intervenit ieri în jurul orei 13.20 cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi patru subofiţeri pentru lichidarea unui incendiu ce se manifesta la vegetaţia uscată de-a lungul terasamentului de cale ferată pe raza comunei Rugineşti. Au ars 1000 mp vegetaţie uscată.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a acţionat în jurul aceleiaşi ore în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vulturu pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată ce s-a manifestat pe o suprafaţă totală de aproximativ 4 ha pe teritoriul localităţii Vulturu.

În jurul orei 16.40, pompierii focşăneni au intervenit cu o autospecială de stins incendii în cartierul Unirea al oraşului Odobeşti, unde izbucnise un incendiu la vegetaţia uscată din apropierea şcolii. Datorită intervenţiei prompte, focul nu a provocat pagube materiale, afectând doar vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp.

Incendii de vegetaţie uscată s-au produs şi în municipiul Adjud, suprafaţa afectată fiind de 200 mp de-a lungul terasamentului căii ferate cât şi în comuna Tulnici, unde a ars vegetaţia uscată şi mărăciniş pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp.

"Din fericire, în niciunul din aceste cazuri nu s-au înregistrat pagube materiale, însă consumul de resurse umane şi materiale este considerabil. Deoarece în ultima perioadă numărul incendiilor de vegetaţie uscată este în creştere, recomandăm cetăţenilor să respecte normele specifice de apărare împotriva incendiilor. O ţigară aruncată la întâmplare sau un foc în aer liber lăsat nesupravegheat, mai ales în condiţii de temperaturi foarte ridicate şi secetă, pot provoca adevărate tragedii, producând pagube la nivelul bunurilor populaţiei, mediului înconjurător sau ducând chiar la pierderi de vieţi omeneşti", se precizează într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite