Încasări record la magazinele cu reduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre bucuria comercianţilor, vânzările au crescut cu aproximativ 40 de procente datorită focşănenilor cu chef de cumpărături. Sezonul reducerilor nu putea trece neobservat nici de către inspectorii OPC, care au aplicat amenzi în valoare de 10.000 de lei agenţilor economici care afişau preţuri înşelătoare.

Când vine vorba de reduceri la haine şi încălţăminte, focşănenii uită de criză şi iau cu asalt magazinele, spre bucuria comercianţilor care în sfârşit au parte de profit. Într-o singură zi, vânzările sunt chiar şi de trei ori mai mari comparativ cu lunile trecute, când cumpărătorii se lăsau aşteptaţi.

„Au fost creşteri semnificative de la anunţarea reducerilor. Pot spune că încasările sunt mai mari cu aproximativ 40%. Este o perioadă în care în magazin este foarte mare agitaţie, unii clienţi cumpărând chiar şi câte două sau trei produse", declară Nicoleta Munteanu, consilier de vânzări în cadrul unui magazin de încălţăminte.

Cât despre cele mai căutate articole de îmbrăcăminte, vânzătorii susţin că se vinde tot ce e la preţ redus din colecţiile toamnă -iarnă.

„În unele zile chiar este coadă la cabina de probă. Pulovere, sacouri, jeanşi sau eşarfe, toate se vând foarte bine. Oferim lucruri de calitate la preţuri echilibrate", spune Larisa Ion.

Iar amatorii de chilipiruri nu pot trece cu vederea vitrinele în care sunt afişate reduceri de până la 70% .
„În fiecare an aştept perioada reducerilor pentru a-mi înnoi garderoba. Cu 250 de lei mi-am luat o pereche de cizme, o poşetă şi un palton", spune Nicoleta Bratosin (17 ani).

15 comercianţi, amendaţi

Magazinele cu oferte nu sunt doar ţinta „vânătorilor" de reduceri, ci şi a inspectorilor OPC care au efectuat o serie de controale.

„Au fost depistate nereguli, în sensul în care comercianţii îşi dezinformau clienţii prin preţuri înşelătoare. Mai exact, erau anunţate reduceri de 70%, însă doar două - trei produse erau mai ieftine. Am aplicat amenzi de 10.000 de lei unui număr de 15 agenţi economici", declară Mirela Bâznă, şef OPC Vrancea.

Înca două luni de reduceri

În sezonul reducerilor, preţul unei perechi de jeanşi scade de la 200 de lei la 95 de lei lei, o cămașă poate fi achiziţionată la 40 de lei, de la 80, iar puloverele se încadrează cam la acelaşi preţ. Preţul la o pereche de cizme din piele poate ajunge şi la 189 de lei, reduse fiind de la peste 400 de lei. Perioada reducerilor se va încheia pe 15 aprilie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite