Încă cinci milioane de lei aduse suplimentar la buget de către fiscul vrâncean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia de Finanţe Vrancea
Direcţia de Finanţe Vrancea

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea prin Activitatea de Inspecţie Fiscală a efectuat în luna martie 222 verificări la 218 contribuabili, stabilind venituri suplimentare la bugetul general consolidat în sumă totală de 5,03 milioane lei.

În structură veniturile stabilite suplimentare se prezintă astfel: diferenţe de impozite, taxe şi contribuţii -4,20 milioane lei; accesorii -0,75 milioane lei; 79 amenzi contravenţionale -0,08 milioane lei.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut sumele stabilite suplimentar sunt mai mari cu 2,86%, în condiţiile în care în martie 2011 au fost stabilite suplimentar 4,89 milioane lei.

În urma inspecţiilor generale şi parţiale efectuate au fost emise 152 decizii de impunere în sumă totală de 4,95 milioane lei, fiind instituite 12 măsuri asiguratorii în valoare de 1,25 milioane lei.

Pentru un prejudiciu creat bugetului general consolidat în sumă totală de 0,45 milioane lei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea a înaintat trei sesizări instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.

"În acţiunile de inspecţie desfăşurate în luna martie 2012, organele de specialitate din cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscala Vrancea au constatat nerespectarea prevederilor legale în domeniul fiscal în principal la agenţii economici care desfăşoară activitate în domeniile: inginerie şi consultanţă tehnică, confecţii, construcţii, masă lemnoasă, agroalimentar.
În luna martie 2012 s-au desfăşurat 57 de acţiuni de control inopinat, acţiuni care au vizat monitorizarea stocurilor de materii prime la operatorii din domeniul morărit -panificaţie; monitorizarea transportului de bunuri provenind din ţări membre ale UE, neconcordante declaraţie informativa privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional (394), preţuri de transfer şi controlul electronic, fiind aplicate 9 amenzi contravenţionale în valoare de 6.900 lei"
, precizează purtătorul de cuvânt al DGFP Vrancea.

Din cele 222 acţiuni de inspecţie fiscală 38 au fost efectuate pentru soluţionarea deconturilor negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare depuse de contribuabili.

Din taxa pe valoarea adăugată solicitată la rambursare în sumă de 2,04 milioane lei, a fost respinsă suma de 0,18 milioane lei.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite