Inaugurare „Biblionet” de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii şi Tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul a fost inaugurat astazi
Centrul a fost inaugurat astazi

Astăzi, la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea s-a inaugurat noul serviciu de bibliotecă deschis prin Programul Biblionet - Calculatoare cu Internet pentru Public.

Cea mai potrivită zi pentru această inaugurare, nu putea fi decât Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, zi dedicată scriitorului H.C.Andersen și cărților pentru copii, fiind puse alături două simboluri, respectiv cartea şi calculatorul.

Au fost prezenți la acest eveniment reprezentanţi ai administraţiei locale, bibliotecari din județul Vrancea, cadre didactice, părinți și bunici care au fost alături de cei cărora li se adresează acest serviciu.

„Împreună am dat startul către Internet și către lumea întreagă, prin echipamentele primite de la Fundația Bill și Melinda Gates: 6 calculatoare de ultimă generație, 1 imprimantă și 1 scanner, 1 videoproiector și ecran de proiecție, 6 căști și 6 camere web, licențe pentru Windows 7 și Microsoft Office 2010, în valoare de 3540 de dolari. Toți cei prezenți au dat glas dorințelor și așteptărilor pe care le au de la bibliotecă și au pus aceste gânduri pe postit-uri care au fost lipite în "copacul ideilor" pictat în holul bibliotecii de voluntarii de la Liceul de Arte "Gh. Tattarescu" din Focșani", a precizat Margareta Tătăruş, coordonatorul Secţiei pentru Copii şi Tineret.

Programul Secției pentru Copii și Tineret este de luni până vineri, de la ora 8.30 până la ora 20.00 și sunt aşteptaţi toți cei care doresc să vadă lumea altfel, să descopere și să învețe lucruri noi, să citească, să se joace sau să navigheze pe Internet.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite