Înainte de Revelion/ Restaurantele, luate la puricat de inspectorii DSV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantele care nu îndeplinesc condiţiile sanitar – veterinare se aleg cu amenzi usturătoare
Restaurantele care nu îndeplinesc condiţiile sanitar – veterinare se aleg cu amenzi usturătoare

Cu doar câteva zile înainte de marea petrecere de Revelion, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea iau la pas restaurantele care organizează mese festive.

Mai multe echipe au sarcina de verifica provenienţa produselor care urmează să fie consumate în noaptea trecerii dintre ani, precum şi condiţiile de depozitare şi de igienă.

„Verificările sanitar - veterinare se fac pe baza unei tematici bine stabilite, iar în această perioadă a sărbătorilor am luat decizia de a suplimenta numărul controalelor. Ne dorim ca toţi clienţii care trec pragul unităţilor ce organizează petreceri să fie în siguranţă, fără a exista riscul de apariţie a toxinfecţiilor alimentare", declară Iulian Cucoli, purtător de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare Vrancea.

În vizorul inspectorilor veterinari se află şi carmangeriile, măcelăriile, abatoarele şi pieţele agroalimanetare, care vor fi luate la puricat până pe data de 31 decembrie inclusiv.

Amenzi de peste 15.000 lei

Agenţii economici care au acut ghinionul de a da nas în nas cu inspectorii DSVSA săptămâna trecută s-au ales cu amenzi usturătoare.

„Au fost verficate şase unităţi de administraţie publică, şase magazine, zece depozite alimentare, şapte supermarketuri, şase laboratoare de patiserie, 11 pieţe agroalimentare, două carmangerii, trei unităţi de procesare a laptelui şi patru abatoare. Inspectorii au aplicat 26 de sancţiuni în valoare totală de 16.640 de lei", mai spune Iulian Cucoli.

Principalele nereguli depistate au fost legate de igienă şi modul de comercializare, nefiind înregistrate situaţii deosebite.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite