EXCLUSIV În plină criză Consiliul Judeţean Vrancea aruncă 100.000 de euro pentru petrecerea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi surse din CJ dau ca sigure şi suma şi petrecerea, conducerea forului judeţean susţine că va respecta„voinţa poporului". În timp ce Consiliul Judeţean face strategii pentru anunţarea revelionului în aer liber, Primăria Focşani spune clar că nu va contribui decât cu „braţele de muncă".

Vrancea figurează în fruntea listei celor mai sărace judeţe, dar populaţia pare să o ţină dintr-o petrecere în alta, prin grija autorităţilor.

Nici nu s-au stins bine ecourile Festivalului Viei şi Vinului „Bachus", unde s-au cheltuit aproximativ 800.000 de lei, că administraţia judeţeană se pregăteşte să mai bage o dată mâna adânc în sacul bugetului local pentru un revelion în stradă.

image

Consiliul Judeţean (CJ) a recurs la o metodă nouă de a-şi justifica demersul, comandând un aşa-zis sondaj public în care populaţia să se pronunţe asupra oportunităţii organizării unui astfel de eveniment.

„În acest moment, facem o consultare publică pentru a afla dacă oamenii vor revelion. Dacă majoritatea se va pronunţa pentru, vom organiza revelion", s-a declarat optimist Marian Oprişan (foto), preşedintele CJ Vrancea.

image

Marian Oprişan nu a vrut să ne spună şi ce sumă va fi alocată de la buget pentru petrecerea din stradă, dar potrivit unor surse din Consiliul Judeţean, suma care se vehiculează este de 100.000 de euro.

„Probabil că în ultima şedinţă de CJ se va face o rectificare bugetară şi atunci, la capitolul <<alte cheltuieli>>, vor fi prinşi şi banii pentru revelion"
, ne-a preciat consilierul judeţean Eduard Lambrino.

Focşănenii spun că este exagerat de mult, în condiţiile în care se vorbeşte atât de mult de tăierea cheltuielilor bugetare.

„Am fost şi eu anul trecut în Piaţa Gării, am urmărit focurile de artificii de la miezul nopţii şi apoi am plecat acasă. Ca mine a procedat marea masă de oameni care era acolo. Consiliul Judeţean se plânge de fonduri, dar la risipa pe care o face nu se gândeşte", spune Zamfira Străjescu.

Municipalitatea Focşani nu va contribui cu niciun leu la manifestare. „Dacă se face revelion, ne vom strădui să ne îndeplinim obiectivele de gazdă bună. Vom amenaja zona, vom face curăţenie", ne-a declarat viceprimarul Vasile Dobre.

Cum e la alţii

La Bacău, autorităţile vor aloca doar 62.000 de lei pentru organizarea unui revelion cu nume cunoscute din industria show-bizz-ului. 95.000 de lei, sunt alocaţi de autorităţile din Buzău, în vreme ce la Tulcea şi Alexandria au fost prevăzuţi 10.000 de lei. Multe dintre municipiile-reşedinţe din judeţ, pe fondul crizei economice, au luat decizia de a sări peste revelionul public din acest an.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite