În lipsa locurilor amenajate, copiii focşănenilor se joacă pe unde pot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai cunoscute locuri de joacă din Focşani au fost declarate ca fiind periculoase şi nu sunt autorizate. Părinţii au reclamat această situaţie autorităţilor care spun că vor reameneja aceste locaţii

Vremea frumoasă din ultima perioadă i-a determinat pe părinţi să iasă mai des împreună cu micuţii pentru a se juca în aer liber. Numai că, din păcate, mai toate locurile din Focşani sunt lăsate în paragină iar anunţurile care îi avertizează pe părinţi despre pericole îi ţin departe pe copii de leagănele şi balansoarele uzate moral şi fizic.


„Am văzut că este frumos afară şi am ieşit cu băieţii în parc, la Casa de Cultură. Leagănele care mai funcţionează erau ocupate de adolescenţi iar restul arată jalnic, nu ştiu cum poate fi acesta numit un loc de joacă", a declarat Mioara Micu, o mămică din Focşani.

Şi Liviu Apreutesei spune că a ieşit iniţial în Grădina Publică pentru a merge cu fetiţa la joacă. „S-a dus frigul şi am ieşit cu fiica mea la joacă, ştiam că aici e loc amenajat. Nu mai stau însă, în afara toboganelor nu prea are unde să se joace", a spus supărat bărbatul. Întrebat unde va merge, focşăneanul a replicat sec: „Mai ai unde să te duci? La noi e ca la nimeni, mergem să ne plimbăm un pic şi apoi acasă".

Autorităţile promit repararea locurilor de joacă

Conform bugetului aprobat luna trecută de consilierii locali, pentru locurile de joacă din municipiu au fost alocaţi aproape 300.000 de lei, sumă considerată destul de mică de unii dintre aleşi.


De altfel, la sondajul făcut de municipalitate, problema locurilor de joacă a fost reclamată de foarte mulţi dintre locuitorii Focşaniului.
„Au fost alocaţi bani, vom face reabilitări şi reparaţii la locurile de joacă deja existente şi, dacă vor mai fi fonduri, vom încerca să amenajăm şi altele", a declarat Nicolae Vlăsceanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei Focşani.


Locuri de joacă puţine şi neîngrijite

La nivelul municipiului sunt inventariate 45 de locuri de joacă din care, la sfârşitul anului trecut, mai erau autorizate doar opt dintre ele. Cele mai cunoscute locuri de joacă amenajate sunt cele din Grădina Publică şi din parcul Bălcescu. Anul trecut, un loc de joacă a fost amenajat în regim privat în cartierul Sud.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite