În Vrancea administraţia publică se face în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi dintre angajaţii instituţiilor din cadrul administraţiei publice judeţene sunt uniţi în faţa legii, prin căsătorie. În timp ce pensionarii fac foamea şi şomerii se înmulţesc de la o zi la alta, câteva familii de vrânceni trăiesc cu salarii frumuşele din bani publici.

Din declaraţiile de avere ale funcţionarilor publici, postate recent pe site-ul Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, www.cjvrancea.ro, reiese că mare parte dintre cei remuneraţi din bani publici au soţul, respectiv soţia, integraţi în acelaşi sistem.

Un exemplu elocvent este Ticu Constandache (foto), şeful Biroului de Coordonare a Autorităţilor Locale din CJ Vrancea. Câştigă 3.908 lei lunar salariu plus un acord colectiv de 807 lei pe lună dat de CJ pentru medicamente, mâncare şi haine, pentru că trebuie să arate bine la serviciu.

Ticu Constandache, CJ Vrancea

Soţia acestuia, Clara, este angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru protecţia Copilului Vrancea, instituţie direct subordonată CJ. Clara Constandache câştigă şi ea, tot din bani publici, un salariu de aproape 1.800 de lei.

Cu soţia la serviciu

Direcţia Juridică şi Coordonare Autorităţi Locale din CJ Vrancea mai are un şef şi anume pe Nicuşor Halici, secretar suspendat la Primăria Păuleşti şi care aşteaptă deblocarea postului de director executiv al direcţiei pe care îl ocupă de câteva luni în interimat.

Câştigă net 2.000 de lei pe lună. Soţia sa, angajată ca manager de proiecte la aceeaşi primărie la care a activat şi el până de curând, câştigă momentan 900 de lei pe lună. Chiar şi aşa, cei doi se gândesc să emigreze din ţară dacă lucrurile vor „continua aşa".

„Suntem pur şi simplu călcaţi în picioare. Eu am prins oricum această funcţie de director executiv pe coordonare autorităţi locale cu salariul deja redus cu 20 %. Dacă într-un an de zile situaţia rămâne la fel ne gândim să emigrăm pentru că aici nu putem asigura un viitor decent copiilor. Avem cunoştinţe cu studii medii care câştigă 3.000 de euro lunar în străinătate", ne-a declarat Nicuşor Halici.

Şi exemplele pot continua. Costel Dumbravă, purtătorul de cuvânt de la CJ are un salariu de 3.650 de lei şi o soţie, pe Cristina Dumbravă, salariată la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Focşani din „curtea" Primăriei.

Consilierul juridic din CJ, Camelia Măţău are trei joburi doar la instituţii de stat. Câştigă 4.100 de lei lunar de la CJ plus un acord colectiv de 800 de lei, este expert juridic la Primăria Vintileasca şi membru în comisia de concurs la Primăria Rugineşti şi este căsătorită cu agentul de poliţie din IPJ Vrancea, Claudiu Măţău.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite