În Spitalele din Vrancea intri cu o boală şi te pricopseşti cu alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii spun că infecţiile nozocomiale sunt normale
Medicii spun că infecţiile nozocomiale sunt normale

Direcţia de sănătate Publică Vrancea a raportat Ministerului Sănătăţii că peste 300 de pacienţi care s-au internat în spitalele din judeţ şi au suferit infecţii pe timpul şederii în unitatea medicală.

Potrivit reprezentanţilor sistemului sanitar, infecţiile s-au dezvoltat în timpul efectuării actului medical sau a manevrelor sanitare care au afectat atât bolnavul, prin îngrijirile primite, cât şi personalul medical.

Cele mai frecvente boli cu care s-au căpătat bolnavii anul trecut au fost infecţiile urinare, 107 cazuri, acestea afectându-i în special pe cei cu o imunitate precară, dar şi pe bolnavii care au avut o perioadă mai îndelungată de internare.

„Forma de manifestare a infecţiilor dobândite în cursul spitalizării este sporadică şi nu există o posibilitate de identificare a căilor de transmitere. Pacientul poate să aibă această infecţie în incubaţie. Astfel de infecţii sunt în toate spitalele din lume. Nu am avut niciun deces şi nici nu au existat manifestări epidemice datorită acestor infecţii", ne-a declarat Alina Pelin, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani.

Bolnavii cred că sursa acestor infecţii se află în interiorul spitalului.

Campanie de conştientizare a autismului la Focşani

„Dacă la toaletă nu este săpun, categoric că atunci mâinile nu se curăţă cum trebuie şi de aici apar infecţiile. O mai mare grijă pentru igienă ar trebui", ne spune Mircea Călin, pacient în spital.

Infecţii au suferit şi 57 de pacienţi cu plagă chirurgicală, 23 de persoane cu afecţiuni respiratorii, 21 de bolnavi cu boli digestive, la neonatologie fiind depistate 28 de cazuri.

În 2011, la Spitalul „Sf. Pantelimon" au fost internate în regim de spitalizare continuă 32591 de bolnavi.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite