Improvizaţia este soluţia pentru a scăpa de beznă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nina Negulescu şi fiica sa, Elena, locuiesc într-un apartament de pe Bd. Unirii şi stau cu frica în sân că în orice moment ar putea fi date afară din casă din cauza datoriilor la utilităţi.

După ce a muncit ani de zile ca infirmieră la Spitalul Judeţean, Nina a rămas fără serviciu şi nu are niciun venit.

Are datorii de peste 8.000 de lei numai la Electrica plus încă alte câteva zeci de mii de lei la CUP şi la căldură. Singurul ei venit este salariul de infirmieră al fiicei sale, 630 de lei.

Pe lângă toate astea, are în grijă şi un nepoţel de şapte ani. Pentru că Electrica i-a deconectat apartametul de la reţeaua de curent electric de mai multe ori, femeia foloseşte frecvent un generator de curent electric alimentat cu motorină, pentru a nu fi nevoită să stea la lumina lumânării.

„Nu ştiu unde mă voi duce cu copiii. Asta este casa mea şi nu e normal să mi-o ia cineva. Eu am cumpart-o cu banii mei. Am cerut o reeşalonare şi nu mi-a aprobat nimeni. Primarul a dat casă la cămin la ţigani, dar mie nu. Mi-a zis că nici în drum nu am voie să stau că este public", ne-a mărturisit Nina.

87 de persoane pe listă pentru debranşare

Datoriile populaţiei către Electrica au crescut cu 30 % faţă de anul trecut. Frunizorul de energie electrică are de recuperat în acest moment peste 70 de milioane de lei din care cinci milioane sunt debitele acumulate de consumatorii casnici.

Odată cu creanţele a crescut şi numărul deconectărilor de la reţeaua de curent electric. În Vrancea, aproape 5.000 de persoane fizice au fost debranşate în acest an iar alte 87 vor rămâne fără curent electric în următoarele opt zile, chiar în preajma sărbătorilor de iarnă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite