Impozitul pentru câştigurile din transferul titlurilor de valoare trebuie declarat şi plătit la fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia de Finanţe Vrancea
Direcţia de Finanţe Vrancea

Pentru trimestrul III, formularul 225 se va depune până joi, 25 octombrie şi va cuprinde câştigurile sau pierderile obţinute din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise realizate în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2012.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea anunţă contribuabililii persoane fizice care au realizat câştiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise că au obligaţia să declare câştigurile sau pierderile nete realizate şi să plătească impozitul pentru aceste câştiguri trimestrial, ca plată anticipată, în contul impozitului pe câştigul net anual impozabil.

„Aceşti contribuabili trebuie să completeze şi să depună formularul 225, trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărui trimestru, pe baza informaţiilor (fişelor de portofoliu), transmise de intermediari, de societăţile de administrare a investiţiilor sau alţi plătitori de venit, până la data de 5 a lunii următoare trimestrului, sau ori de câte ori contribuabilul constată erori în declaraţia anterioară", se arată într-un comunicat al DGFP Vrancea.

Pentru trimestrul III 2012, formularul 225 se va depune până joi, 25 octombrie şi va cuprinde câştigurile sau pierderile obţinute din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise realizate în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie.

Formularul se completează în două exemplar,e din care un exemplar se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii, sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

Pentru ceilalţi contribuabili care nu au domiciliul fiscal în România, acest formular se depune la organul fiscal în a cărei rază are domiciliul fiscal împuternicitul.

Cel de-al doilea exemplar se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.
Indiferent de numărul tranzacţiilor efectuate sau numărul intermediarilor/societăţilor de administrare a investiţiilor sau alţi plătitori de venit prin intermediul cărora au fost realizate aceste câştiguri, contribuabilul va depune o singură declaraţie.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite