Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuţi, plimbată prin Vrancea pentru a aduce ploaia GALERIE FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai multe localităţi din Vrancea au avut loc ieri procesiuni religioase prin care preoţii s-au rugat la Dumnezeu să stingă seceta

Seceta cumplită din această vară a secat fântânile de apă şi a compromis recoltele din câmp. Deznădăjduiţi, oamenii se roagă la Dumnezeu să le ierte păcatele şi să dea drumul la nori să curgă peste grâne.

În Vrancea nu a mai căzut un strop de apă de 40 de zile iar la rugăminţile enoriaşilor mai mulţi preoţi din judeţ, în frunte cu protoiereul de Vrancea, au hotărât să organizeze în cursul zilei de ieri şi astăzi procesiuni prin satele arse de soare.

image

CLICK aici pentru imagini

Pentru acest lucru au apelat la Icoana Maicii Domnului de la Dălhăuţi, cunoscută ca Icoană Făcătoare de Minuni, pe care au adus-o cu Jepp-ul de la Mănăstirea de Maici. Icoana a fost purtată prin comunele Cîrligele, Goleşti, Slobozia Ciorăşti, dar şi la apa Râmnei.

„Scopul venirii noastre aici este de a-i invita pe toţi oamenii la rugăciune, pentru ca Dumnezeu să se milostivească spre noi şi să ne dea ploaia. Suntem încercaţi de secetă, iar după cum se ştie seceta aduce sărăcie şi chiar moarte. Suntem încredinţaţi că rugăciunile noastre vor fi ascultate de Dumnezeu şi ca răspuns al rugăciunii va veni ploaia care să ne veselească şi pe noi oamenii, dar şi roadele pământului şi animalele", a declarat preotul Valeriu Tufaru.

Oamenii cred în minunile făcute de Icoana Maicii Domnului şi spun că nu e prima dată când apelează la rugăciuni pentru a scăpa de secetă.

„Sunt precis că va ploua. Acum zece ani s-a făcut slujbă pentru ploaie la Focşani, cu aceeaşi icoană şi precipitaţiile au venit imediat", este convins Vasile Burduşa, din Goleşti.

Consăteana sa, venită special la biserică pentru slujba de ploaie, se plânge că oamenii s-au îndepărtat de credinţă.

„Nu va ploua până când nu vom cere de la Dumnezeu şi Maica Domnului să ne ajute. Suntem necredincioşi din această cauză ne confruntăm cu seceta", este de părere Eleva Vişan.

„A zis şi la televizor că o să plouă"

O altă bătrână prezentă ieri la slujba de la Goleşti părea oarecum informată cu buletinul meteo, astfel că îşi exprima speranţa că atât religia cât şi natura vor conlucra pentru aducerea ploii.

„Este foarte mare nevoie de ploaie. Îmi vine să plâng când intru în grădină şi văd plantele care se topesc. Dar a zis şi la televizor că joi şi vineri va ploua şi am venit să mă rog şi eu că poate aşa va fi", ne-a declarat Vasilica Bute.

Întâmplător sau nu, după atâtea zile de caniculă meteorologii ne anunţă că de astăzi vremea va intra într-un proces de instabilitate, îndeosebi în regiunile sudice.

„Vremea se va manifesta local prin intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, descărcări electrice şi averse. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină", se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi Hidrologie.

Până atunci însă, Icoana Făcătoare de minuni va mai fi purtată astăzi în comunele Suraia, Vulturu şi Garoafa, la Focşani iar în cursul după amiezii va lua drumul Buzăului, oprindu-se şi la Râmnicu Sărat.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite