INTERVIU Campionul din Focşani care cucereşte cu racheta de tenis America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dimofte face furori în lumea tenisului american
Mircea Dimofte face furori în lumea tenisului american

Student al Universităţii Toledo, Ohio, tânărul e cotat printre cei mai buni sportivi. A câştigat peste 20 de competiţii pe tărâm american, fiindu-i înmânat titlul de „Cel mai bun sportiv al anului“. De asemenea, a încheiat primul an universitar cu media generală 10.

 A început să practice sportul alb la vârsta de şase ani, sub îndrumarea regretatului antrenor George Bucuroiu. Opt ani mai târziu s-a hotărât să plece la Academia de tenis „Vavassori“ din Italia. Anul trecut, a luat avionul spre America, după ce a câştigat o bursă de 35.000 de dolari la Universitatea Toledo din Ohio.

„ADS“: Cum a decurs primul an de studii în America?

Mircea Dimofte: Sunt foarte fericit că am reuşit să termin cu bine primul an de studii la Universitatea Toledo. A fost un an foarte încărcat atât competiţional, cât şi academic. Academic pot spune că a fost un an perfect, deoarece munca şi efortul depuse au fost răsplătite prin obţinerea mediei finale zece. În urma acestei performanţe, am primit două premii la categoria „Merite Speciale“.

Ce diferenţe sunt între sistemul educaţional românesc şi cel american?
Sistemul educaţional american cred că este mai evoluat decât cel românesc deoarece le oferă studenţilor mai multe oportunităţi. Şi dotările sunt la standarde mult mai înalte, studenţii având posibilitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele teoretice şi practice.

Unde ai participat ca şi jucător al echipei „Tennis Rockets Toledo”? 
Anul competiţional 2010-2011 a fost unul foarte încărcat. Am jucat nu mai puţin de 35 de meciuri împreună cu echipa în campionatul „Mid American Conference“, din care am câştigat 24. Pentru mine a fost un an bun deoarece împreună cu partenerul meu am reuşit să obţinem 25 de victorii la dublu şi doar zece înfrângeri, iar la simplu am avut 14 victorii şi 11 înfrângeri. Toate aceste rezultate au contribuit la obţinerea titlului de vicecampion al Mid -American -Conference (MAC), dar şi al Turneului  MAC, fiind foarte aproape de câştigarea acestuia. În urma acestor performanţe, departamentul atletic al Universităţii mi-a acordat  Titlul de „NewComer of The Year 2010-2011“ (cel mai bun sportiv nou venit al anului).

Cum se îmbină studiile cu sportul?  
E foarte greu, dar am reuşit să găsesc combinaţia perfectă între acestea, lucru confirmat de rezultatele obţinute.

Cum decurge un antrenament de acolo?
Aşteptările antrenorilor şi preparatorilor fizici sunt mari şi antrenamentele sunt pe măsură. Pentru mine, o zi normală înseamnă trei ore de cursuri dimineaţa, urmate de patru ore de antrenament. Apoi, mă mai aşteaptă încă o oră jumătate de cursuri.

Te mai întorci în ţară?  
Dorul de casă şi de cei dragi este mare, însă îmi doresc să am puterea de a rămâne aici, deoarece  oportunităţile sunt multiple şi sunt sigur că aş avea un viitor mai bun.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite