„Hora Unirii“, călcată în picioare la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele lucrări din Piaţa Unirii s-au degradat înainte de a fi recepţionate
Unele lucrări din Piaţa Unirii s-au degradat înainte de a fi recepţionate

Două litere din poezia încrustată în pavele lipsesc şi cinci bănci s-au rupt în centrul civic chiar înainte ca lucrările de modernizare să se fi încheiat. Autorităţile spun că nu e vorba de vandalizare, ci de deficienţe de construcţie. În două săptămâni, Piaţa Unirii va găzdui Festivalul „Bachus 2011“.

Cu două săptămâni înainte de finalizarea modernizării Pieţei Unirii din Focşani ies la iveală deficienţe de construcţie la acest obiectiv atât de aşteptat de către focşăneni. În graba de a da gata cât mai repede lucrarea, întrucât Consiliul Judeţean (CJ)Vrancea doreşte expres ca Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2011“ să se desfăşoare din nou în locaţia în care s-a consacrat, muncitorii îşi permit să dea chix şi să facă lucrări de mântuială.

În urmă cu câteva zile, cinci bănci amplasate în perimetrul arhitectural Piaţa Unirii - Grădina Publică s-au rupt atunci când focşănenii ieşiţi la promenadă au vrut să le probeze. „S-a constatat că au avut defect din fabricaţie. Stinghiile din lemn erau noduroase şi din cauza asta au cedat. Noi patrulăm zilnic în zonă şi până acum nu s-a produs niciun act de vandalism“, a declarat Gheorghe Ion, şeful Poliţiei Locale Focşani.

Unele lucrări din Piaţa Unirii s-au degradat înainte de a fi recepţionate  Foto: Ştefan Borcea

Totodată, din pavimentul pus în dreptul fostului cinematograf „Balada“ au dispărut ieri două litere din versurile poeziei „Hora Unirii“, gravată în marmură. „S-au dezlipit pentru că nu au fost suficient de bine prinse cu adeziv. Le-a luat şeful să nu se piardă, dar vor fi montate la loc în câteva zile“, a declarat un muncitor.

Trecătorii sunt dezamăgiţi de felul în care arată centrul civic. „Şi în jurul Obeliscului Unirii am văzut câteva bucăţi de gresie de pe jos sparte. Păcat că se tratează cu superficialitate o lucrare care costă aşa de mulţi bani“, a spus dezamăgită focşăneanca Ligia Miron.

image

Lucrări proaste şi întârziate


Decebal Bacinschi, primarul municipiului Focşani, consideră că este normal să se mai şi greşească. „Sunt lucrări care se remediază pe parcurs. Atât literele lipsă, cât şi băncile rupte vor fi înlocuite şi chiar le-am pus în vedere constructorilor să lucreze cu simţ de răspundere“, a precizat Bacinschi.

Reabilitarea Pieţei Unirii a costat 9 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană. Lucrarea trebuia finalizată din noiembrie 2009, dar constructorul, Unicom Galaţi, nu şi-a respectat contractul, iar termenul final de execuţie a fost amânat de patru ori.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite