Hidranţii din Focşani sunt insuficienţi pentru stingerea incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul devastator de la sfârşitul săptămânii trecute, în care a ars una dintre magaziile Gării din Focşani, a readus în atenţia celor care au în atenţie rezolvarea situaţilor de urgenţă faptul că autorităţile locale sunt descoperite în caz de necesitate.

Asta pentru că reţeaua de hidranţi din municpiul Focşani, care ar trebui să alimenteze maşinile pompierilor, este total insuficientă. Nu este concluzia noastră, ci a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care de multe ori au avut suprize neplăcute din acest punct de vedere.


"La incendiul de la Gară, aveam nevoie de patru hidranţi ca să facem faţă, dar am reuşit să valorificăm doar doi, pentru că nu toţi erau funcţionali. Noi facem verificări pe teren, ne izbim de această problemă, facem solicitări că nu sunt suficienţi hidranţi, dar lipsa fondurilor pentru investiţii îşi spune cuvântul", ne-a declarat lt. col. Flaviu Chiscop, inspectoul şef ISU Vrancea.
Primăria spune că stă bine

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Focşani, care gestionează hidranţii din Focşani, spun că focşănenii nu trebuie să se îngrijoreze din acest punct de vedere.


"Dacă ne luăm după pompieri, ei ar vrea să montăm hidranţi din metru în metru. În Focşani avem 130 de hidranţi. Este drept, nu acoperim toate străzile, dar eu zic că am făcut ceva eforturi. Acum câţiva ani, când am preluat acest serviciu de la CUP erau doar 60 de hidranţi", a precizat Costică Feraru, inspector la Primăria Focşani.


Pompierii spun că, în lipsa hidranţilor de pe străzi, îşi alimentează maşinile cu apă de la hidranţii din interiorul societăţilor comerciale care şi-au păstrat încă gurile de alimentare cu apă.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite